Confèrencia-Debat
Miércoles 3/10 de 2018   19.00
Jardí Botànic
Valencia (Extramurs)
Entrada libre

LLOC I HORA: Estufa freda, 19 h (Jardí exterior)
ENTRADA: Accés lliure, aforament limitat

CICLE IGUALTAT I MEDI AMBIENT
Aquesta activitat està emmarcada al cicle “Igualtat i medi ambient”. Un programa de conferències amb expertes en la matèria i d’activitats per a tots els públics que té per objectiu, en primer lloc, provocar la reflexió des de la perspectiva de gènere de models que aposten pel progrés sostenible. En segon lloc, analitzar la relació home, dona i recursos. I, finalment, es proposa abordar la pràctica pedagògica sobre els reptes mediambientals incorporant els coneixements de les dones relacionats amb l’accés, ús i aprofitament dels recursos naturals i els seus efectes en el canvi climàtic, la repartició i producció alimentària, la feminització de la pobresa i els grans moviments migratoris. Dos àmbits, igualtat i medi ambient, considerats transversals al currículum del nostre sistema educatiu, que cal fomentar que siguen efectivament abordats en la pràctica educativa d’escoles, instituts i universitats. Aquesta realitat, que avança acceleradament en un món globalitzat, necessita urgentment tenir en compte la contribució de les experiències i sabers de les dones per a enfortir un compromís, que represente tant a dones com a homes, de desenvolupament humà i sostenible del planeta.

DESCRIPCIÓ DE LA XARRADA
Una de les grans contribucions de l’economia feminista és fer emergir la necessitat de repensar l’assignació de recursos i prioritats atenent als processos que sostenen la vida i els ecosistemes. Es tracta d’un plantejament ètic, ja que la lògica de la sostenibilitat de la vida nodreix el cor de l’agenda política, econòmica i energètica. Orientar el procés de transformació social amb la construcció d’una ampla dimensió de la justícia redistributiva requereix replantejar-nos quina transició energètica i cap a quin model de societat ens dirigim.

SOBRE CARMEN CASTRO
Doctora en Economia, Màster en Mainstreaming de Gènere i investigadora especialitzada en Polítiques Europees de Gènere. Autora de Políticas de Igualdad. Permisos por nacimiento y transformación de roles de género, entre altres publicacions sobre igualtat de gènere. Ha estat assessora de Polítiques d’Igualtat a l’Ajuntament d’A Coruña, és docent en diferents programes de màster, i ha col·laborat activament en la posada en marxa de la Càtedra d’Economia Feminista de la Universitat de València. Activista feminista des de fa més de 30 anys, s’ha implicat activament en plataformes pel canvi de model de societat.

Jardí Botànic Extramurs

Quart, 80
46008 Valencia