Exposicions
Del vie 2/12 de 2016 al dom 5/2 de 2017
Centre del Carme
Valencia (Ciutat Vella)

El Centre del Carme de València presenta el primer treball conjunt de les creadores Carolina Ferrer i Encarna Sepúlveda, ‘Angles del Buit’. Amb una carrera consolidada en l’àmbit pictòric, la unió d’ambdós poètiques els ha portat a crear el seu primer projecte instalatiu, pensat expressament per a la Sala Refectori del centre cultural. L’exposició que es podrà veure fins al 5 de febrer, ha sigut presentada este matí pel director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont, acompanyat per les pintores, Carolina Ferrer i Encarna Sepúlveda a més de la poetessa Lola Andrés i la comissària de l’exposició, Isabel Justo.

Angles del buit’ indaga en les obres de Carolina Ferrer i Encarna Sepúlveda, dos trajectòries pictòriques paral•leles que aparentment no s’han creuat més que en la quotidianitat, en l’espai compartit de l’estudi. La contemplació dels seus respectius treballs ens conduïx a enfrontaments clàssics en el món de l’art, dualitats que apareixen cíclicament entre raó i caos, equilibri i tensió, contenció i drama (classicisme/naturalisme, pop-art/expressionisme, figuració/abstracció).

No obstant això es podria dir que Sepúlveda i Ferrer compartixen un mateix ideari, una filosofia comuna que ha fet possible que per primera vegada acceptaren esta proposta de projecte conjunt, el que es materialitza en ‘Angles del buit’. El títol ha funcionat com a punt de partida d’esta experiència artística, en la que ha col•laborat la poeta Lola Andrés, sintetitzant en ell una ideologia comuna (plàstica, vital, quotidiana) i component una sèrie de poemes que les artistes han integrat en l’exposició. La poesia conviu en l’antic Refectori amb una instal•lació de grans dimensions, realitzada exprofés per les artistes per a este espai; una peça que integra a l’espectador gràcies a la seua escala i a diversos recursos plàstics, geomètrics i lumínics: la repetició, el reflex i la penombra d’una llum irreal, desconcertant, onírica. Des de l’antic Refectori s’accedix a la sala Contraforts per a continuar la visita amb el treball individual de cada artista. Carolina Ferrer i Encarna Sepúlveda han plantejat el seu treball com una sorpresa que busca traslladar a l’espectador a una altra dimensió, la que aconseguix la llum negra a l’il•luminar l’enorme instal•lació geomètrica de tubs fluorescents i espills que envolten al visitant cap a un horitzó infinit.

Centre del Carme Ciutat Vella

Calle Museu, 2
46003 Valencia