Altres
Viernes 1/2 de 2019   20.00
Museu Valencià d'Etnologia
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre
Al caliu de les paraules va nàixer per a reivindicar la importància de la paraula i la necessitat d’escoltar-la de viva veu, ja que la gent està necessitada, sense saber-ho, de retrobar-se amb la veu en viu i en directe. El Museu València d’Etnologia, atent a aquesta necessitat, recupera l’oralitat tradicional amb una trobada al voltant del foc, on, com es feia antigament, es conten històries, dites i acudits. Després de dues edicions, és oportú obrir-se a formes contemporànies d’oralitat, i per això, enguany l’esdeveniment també acull artistes del rap.
El rap va nàixer a la darreria dels seixanta, sota un clima de violència, als barris pobres de Nova York, on només tenien la paraula, al voltant del foc encés dins d’un bidó, per a desfogar les seues penes i gaudir d’uns moments d’oci íntim en comunitat. Així, al caliu d’aquelles fogueres urbanes, naixia una forma de contar històries, de crear consciència i de compartir veritat, com ja havia passat des de temps ancestrals a les fogueres de les comunitats rurals.
Amb el projecte Al caliu de les paraulescomprenem que no hi ha una separació contundent entre la tradició i la modernitat; que la transmissió oral ens parla tant del passat com del present, i que pot proposar una mirada crítica sobre el món que ens envolta. Per tot això, és convenient oferir l’oportunitat de parar l’orella i gaudir, encara més, de la varietat i riquesa de la paraula dita, de la paraula oral.

Benvolgut públic, escolteu-ho amb profit! Salut!

Museu Valencià d'Etnologia Ciutat Vella

Corona, 36
46003 Valencia