Confèrencia-Debat
Martes 2/10 de 2018   19.00
Jardí Botànic
Valencia (Extramurs)
Entrada libre

DIA: 2 OCTUBRE 2018
LLOC I HORA: Estufa freda del Botànic, 19 h
ENTRADA: Entrada lliure. Aforament limitat.
ORGANITZA: La Física del Grel en col·laboració amb el Jardí Botànic
DESCRIPCIÓ
Per què ens resulten tan fascinants els forats negres? Sabem realment què ocorre en aquest tipus de cos celest? I com es coneix la seua existència? Algú n’ha “vist” algun?
A l’imaginari col·lectiu, els forats negres es corresponen amb quelcom similar a un monstre de proporcions abismals capaç d’engolir-se tot el que s’aproxima al seu voltant. Tan se val si són planetes, estrelles o un astronauta despistat. Originalment sorgits com una conseqüència de la Teoria de la Relativitat General formulada per Albert Einstein, la seua existència ha sigut inferida a partir de certs elements observacionals. El més recent va ser en 2015, quan es va detectar l’existència d’ones gravitacionals. Aquestes ones s’interpreten com el resultat d’una col·lisió cataclísmica entre dos forats negres.
El físic Diego Rubiera-García ens parlarà de la naturalesa i propietats principals dels forats negres en aquesta xarrada. Amb un llenguatge amè i per al públic general, també s’atrevirà a parlar-nos d’altres animals fantàstics sorgits de l’obra magna d’Einstein i de com equips científics multidisciplinars s’enfronten hui en dia a l’apassionant repte de cercar-los al cel.
Diego Rubiera-García (Gijón), és Doctor en Física Teòrica i treballa a l’Institut d’Astrofísica i Ciències de l’Espai de la Universitat de Lisboa (Portugal). Ha sigut investigador a l’Observatori de Paris-Meudon, a la Universitat d’Oviedo, a la Universitat Federal de Paraíba (Brazil) i a la Universitat de Fudan (Xina). La seua passió pels forats negres i la Teoria de la Relativitat General d’Einstein l’han portat a publicar desenes d’articles científiques sobre aquestes temàtiques. Això mateix l’anima a donar xarrades arreu d’Espanya dirigides a qualsevol persona amb la curiositat a flor de pell.
La xarrada forma part de #LasCharlasdelGrel, una iniciativa del col·lectiu La Física del Grel que tracta de parlar de ciència de manera amena i accessible per a tots els públics. Compta amb la col·laboració del Jardí Botànic de la Universitat de València, el Ministeri d’Educació, la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana i la Universitat de València.

Jardí Botànic Extramurs

Quart, 80
46008 Valencia