Altres | Menuts
Viernes 4/1 de 2019   12.30
Centre del Carme
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

Creixem al Carme investiga i experimenta amb el desenvolupament de relacions de llarg termini entre entorns culturals i educatius que conviuen al barri del Carme en València. El projecte adopta rols i estratègies del tipus de col·laboració, mediador, artístic i de gestió sota un paraigua que unifica l’art i l’educació a través de l’experiència estètica i la creació d’aprenentatge crític.

Sessió de curtmetratges del barri del Carme

19 de desembre, 19:00 hores
Alienation (2011) de Silvia Carpizo (3 min.) Un recorregut pel barri del Carme a través dels graffitis d’Escif.
En doble fila (2006) de Octavio Guerra (18 min.) Una xicoteta història al barri amb la imaginació com a protagonista.
Tant Silvia Carpizo com Octavio Guerra estaran presents a la projecció. Ambdós han segut nominats als premis Goya per les seues obres amés de rebre una gran quantitat de reconeixements internacionals.

Sessions per a famílies i grups Dràkodes i Drodàeks
22 de desembre, 11:00 hores
26 de desembre, 17:00 hores
29 de desembre, 11:00 hores
2 de gener, 17:00 hores
4 de gener, 11:00 hores
Places limitades. Necessari reservar plaça prèviament enviant un correu a didacticacmcv@gva.es

Sessions de titelles amb Elisa Matallin
22 de desembre, 17:30 hores
4 i 19 de gener, 12:30 hores
Fins a completar aforament en la Sala Contraforts

Sessions escolars Dràkodes i Drodàeks
17 i 20 de desembre del 2018
Del 7 de gener al 24 de febrer del 2019
Dràkodes i Drodàeks

Pocs són els qui han vist un ‘Drodàek’, així que no podem dir si és gran o menut, si viu al carrer, a casa, al camp, al museu o a l’escola. El seu nom també pot canviar a ‘Dràkode’, per exemple. Li agrada canviar de forma i presentar-se amb materials com cordes. De vegades no el veiem quan està o, solament la seua ombra. Encara que se n’ha escrit molt, no sabem amb certesa quina és la seua història. Volem que ens ho digueu vosaltres.

En aquest espai podeu crear criatures grans i menudes i, entre tots, contar-nos la història del ‘Drodàek’. A partir de les peces i materials que trobeu podeu construir diferents versions d’aquesta criatura i inventar-vos la vida d’aquest personatge que s’amaga dins del barri del Carme.

El nom del taller ve inspirat per l’enigmàtica figura ‘Odradek’ que apareix en la literatura de Kafka o Borges. No és clara la seua definició ni forma, però destaquem el seu poder de criatura simbòlica. Aquesta activitat juga a donar-li una forma canviant i una presÈncia a aquesta figura dins d’un entorn concret: el Centre del Carme. Junt amb imatges canviants del barri que li dóna context a aquest centre cultural, l’activitat pretén convidar als participants a generar històries fantàstiques que passen al seu barri.

La sessió té una hora de duració i forma part de la mostra del projecte Creixem al Carme, en exhibició dins de la Sala Contraforts, on tindrà lloc el taller. Màxim de 25 persones en total. Edats 0-100 anys.

Centre del Carme Ciutat Vella

Calle Museu, 2
46003 Valencia