IMG-20190906-WA0001[1]
Confèrencia-Debat
Viernes 27/9 de 2019   17.00
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

Les VIII Jornades de Còmic de València tindran lloc del 27 al 29 de setembre al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. Aquesta ja veterana cita del còmic de la ciutat de València, organitzada per l’Associació Valenciana del Còmic, s’alia enguany amb l’Aula del Còmic de la Universitat de València i la Càtedra d’Estudis del Còmic Fundació SM-Universitat de València per potenciar les seues activitats i programa, que busca convertir la divulgació del nové art en autèntica celebració festiva del còmic, amb una àmplia representació d’editorials i llibreries i, fonamentalment, d’autors i autores de còmic. Una cita que s’obri amb el cartell realitzat per Natacha Bustos, autora convidada de la passada edició i reconeguda per la seua novel·la gràfica Chernóbil. La zona i el seu treball en sèries de Marvel com Moon Girl & Devil Dinosaur o Spider-Woman. Les jornades, que tindran lloc divendres de 17 a 20 hores, dissabte de 10.30 a 19 hores i diumenge d’11 a 13 hores, tenen una àmplia llista de convidats, que parlaran del seu treball i signaran obra. Entre els autors i autores convidats hi ha Juanjo Cuerda, Manel Fontdevila, Borja González, Núria Tamarit, MacDiego, Xulia Vicente, Juanfer Briones, Soy Cardo, Paco Zarco i Fran Mengual, entre altres.

Xarrades, tallers i una exposició
Durant els tres dies de jornades es desenvoluparà un ampli programa d’activitats, amb col·loquis i trobades amb els autors convidats i xarrades monogràfiques sobre diferents temes, com la traducció en el còmic. Com és habitual, es faran tallers per als més petits, a càrrec de Dialoga2, que realitza tallers infantils per a xiquets i xiquetes en què es fomenta el gust per la lectura i la creativitat, i Equipo Tebeo, que educa en el fantàstic món de la historieta, acostant els xiquets a aquest món fantàstic a través de la màgia del novè art. A més, els responsables del festival Tenderete faran un taller de creació de fanzins, on es coneixerà com és el procés de creació d’aquesta publicació amateur i les eines necessàries per crear-la, produir-la i distribuir-la. A més, la Sala Oberta del Centre Cultural La Nau acollirà l’exposició ‘Àvies, inventores i vampires’, que s’acosta a l’obra de tres autors valencians i mostra la realitat i actualitat del còmic valencià, amb un potencial impressionant que es confirma dia a dia. Ana Penyas (València, 1987), Premi Nacional del Còmic 2018, presenta els originals de la seua guardonada obra Estamos todas bien; Ángel Muñoz (Quart de Poblet, 1978) és el dibuixant d’Objetivo Hedy Lamarr, realitzat juntament amb Ricardo Vilbor i Abel Pajares, de la qual es presenta també una selecció d’originals. Finalment, el dibuixant Juanjo Cuerda (Quart de Poblet, 1978) mostra el procés creatiu del còmic infantil Cecilia Van Helsing. La dieta del vampiro, realitzat sobre guions de Julio Serrano.

PROGRAMA
VIERNES 27
17:00 h– Charla sobre ‘La traducción de cómic en cuatro perspectivas’ con André Hochemer, Liza Pluijter, Luis Alis y Rafa Ferrer.
17: 45 h -Las revistas valencianas de cómic ‘Saxífono ‘ y ‘Alta Tensión’ y el panorama actual, con sus creadores Josep Rural, Amelia Navarro y Pablo Herranz con Luna Pan, presenta Jorge Perales.
18:30 h- Charla con Martín López Lam (‘El año de la rata’) y Jaume Pallardó (‘La Muerte Rosa’), presenta Andrés Carrasco.
19:15 h – Charla con Núria Tamarit (‘Dos monedas’), Xulia Vicente (‘Ira, jinete de dragones’) y Fran Mengual (‘Lobomalo’), presenta Cristina Chumillas.
20:00 h – MacDiego presenta su libro autobiográfico ‘La vida es corta, ¡desperdiciala!’ con Paco Roca, Modesto Gaspar, Ramón Palomar, Mon Spidey, Boke Bazán.

SABADO 28
10:30 h – El Flores, creador del webcómic ‘¡Vaya juventud!’, presenta su nuevo cómic ‘Dealer. Dog Days’ publicado por Dibbuks, presenta Andrés Carrasco.
11:00 h – Taller infantil EstudioTebeo
11:15 h – Charla con Soy Cardo (Ana Macías de ‘La Hora Yutuber’), autora de ‘Mierda. Otra vez tú’ y ‘Las segundas partes dan asco’, presenta Ricardo Engra.
12:00 h – Charla sobre Comic USA con Guillermo Mogorrón y Rubén Gil, presenta Joaquín Sanjuan / Taller fanzines
12:30 h – Visita guiada con Juanjo Cuerda por la exposición ‘Cecilia Van Helsing’
13:00 h – Charla con Luis NCT y su comic ‘Wahcommo’, presenta Álvaro Pons
17:30 h – Grafito Editorial presenta los comics de Angel Muñoz (‘Objetivo Hedy Lamarr’), José Fonollosa (‘Vampi’) y Paco Zarco.
18:00 h – Taller infantil con Juanjo Cuerda
18:00 h – Visita guiada con Ángel Muñoz por la exposición ‘Objetivo Hedy Lamarr’
18:15 h – Premio Autor Revelación en el 37 Cómic Barcelona, otorgado por Divina Pastora, presenta Alvaro Pons
19:00 h – Presentación de ‘Alerta Bécquer’ de Juanfer Briones (GP Ediciones), presentado por Ricardo Engra.

DOMINGO 29
11:00 h – Taller infantil Dialoga2
11: 00 h –Charla con Borja González (‘La reina Orquídea’, ‘The Black Holes’), presenta Alvaro Pons
12:00 h – Charla con Manel Fontdevila (‘La parejita’, ‘Orgullo y satisfacción’), presenta Andrés Carrasco.
13: 00 h – Charla con Juanjo Cuerda y Julio A. Serrano sobre el cómic ‘Cecilia Van Helsing’, presenta Ricardo Engra

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia