Presentació de llibre/disc
Lunes 27/5 de 2019   19.00
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

El Centre Cultural La Nau celebrarà durant el mes de maig el cicle ’80 anys del final de la guerra d’Espanya’ amb un total de 9 activitats. Els actes, inscrits en la programació del Fòrum de Debats del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, seran un total de 8 conferències i la presentació d’un llibre. L’organització del cicle compta amb la col·laboració de l’Aula d’Història i Memòria Democràtica de la Universitat de València i la Càtedra Interuniversitària de Memòria Democràtica de la Comunitat Valenciana. L’entrada és lliure fins a completar aforament.

Totes les activitats se celebraran en les Aules Seminari de la Nau a les 19 hores.

Julio García presentarà el seu llibre ‘Ciutadans i ruralamos’ a les 19 hores en les Aules Seminari, i Andrés Piqueras, professor titular de la Universitat Jaume I i membre d’Ecologistes en Acció i de l’Observatori Internacional de la Crisi serà l’encarregat de presentar l’acte.
El dilluns 13 de maig serà el torn d’Edelmir Galdón, autor del llibre La batalla por Valencia, una victoria defensiva, amb la conferència ‘La desfeta de l’Exèrcit Popular i l’ocupació franquista de València’.

Mariano Sánchez, periodista i autor del llibre ‘La transición sangrienta’, serà el conferenciant del dia 20 de maig, sota el títol ‘La Transició: entre el possibilisme i els comptes pendents’. El dimarts 21 de maig, Victoria Fernández, filóloga i autora del llibre El exilio de los marinos republicanos, dirigirà la conferencia ‘Dones i exili’.

El dilluns 27 de maig, Manuel Aznar, catedràtic de Literatura Espanyola Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), estarà a càrrec de la conferència ‘L’exili republicà de 1939, 80 anys després’. El 28 de maig serà el torn de Fernanda Romeu, historiadora i autora del llibre El silencio roto. Mujeres contra el franquismo, amb la conferencia ‘Dones contra el franquisme’, i el dimecres 29 de maig, Fernando Hernández, historiador de la Universitat Autònoma de Madrid, dirigirà la conferència ‘Els últims dies de la República’.

Les activitats del cicle es tancaran el 30 de maig amb la conferencia ‘Espiritualitat i compromís front el neoliberalisme’, una conferència presentada per Marisa Saavedra, de Xarxa Cristiana, i a càrrec d’Abraham Canales, membre de la Hermandad Obrera de Acción Católica (HOAC) i director de la revista Noticias Obreras.

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia