Altres
Viernes 18/5 de 2018   19.00
CSOA l’Horta
Valencia (Benimaclet ❤)
Entrada libre

Al CSOA l’Horta, el 18 de maig, de 19 a 22h.
>19-19:45h: Trivial decolonial
>19:45-20:30h: Testimonis de joves companyes i companys de Palestina + vídeos per entendre la Nakba, Palestina i el BDS
>20:30-21h: Homenatge a l’olivera palestina del CSOA l’Horta (plantada el 2015) i recital de poesies en suport de Dareen Tatour, poetessa palestina empresonada per escriure poesies a Facebook
>21-22h: Sopar palestí vegà i concert de les Tofu Riots

– Fa 70 anys de la Nakba palestina, és a dir, del moment més traumàtic de la història del poble palestí. Una Nakba, una neteja ètnica de Palestina a mans de les tropes sionistes-israelianes, que va suposar l’expulsió d’unes 750.000 palestines de les seues cases (ara les seues descendents són més de 6 milions de refugiades a les que Israel nega el seu dret al retorn) i la destrucció de 615 localitats palestines. D’aquesta manera, l’Estat d’Israel es va crear després de més de 50 anys d’esforços colonitzadors sionistes que buscaven el màxim de terra amb el mínim de població no jueva. L’Estat d’Israel es va crear al maig del 1948 sobre les runes de la major part de Palestina.

Però la Nakba va continuar i continua. La colonització, el racisme, l’apartheid i la neteja ètnica sempre han format part de l’Estat d’Israel i ho continuen fent. Últimament, amb l’assassinat, per exemple, de més de mig centenar de persones a Gaza durant les protestes de la #GreatReturnMarch des del 30 de març d’aquest any. O amb les diàries demolicions de cases i de pobles, amb l’empresonament de xiquetes com Ahed Tamimi o de poetesses com Dareen Tatour només per escriure una poesia a Facebook, amb les lleis israelianes d’apartheid, amb l’humiliació i violència quotidiana del Mur d’Apartheid o els checkpoints militars fora de molts municipis palestins… Tot amb absoluta impunitat israeliana.

Però si Israel pot actuar d’aquesta manera i pot tindre total impunitat és gràcies a tota una xarxa de complicitats militars, econòmiques, polítiques, culturals, acadèmiques… Per això, el poble palestí ens va demanar tallar aquestes complicitats, acabar amb aquestes col•laboracions, a través del BDS, del boicot a Israel. L’objectiu és pressionar a Israel per aconseguir una Palestina lliure. Actualment, el moviment BDS és la màxima esperança internacional per al poble palestí al temps que el màxim enemic estratègic d’Israel –al 2016 va declarar les seues activistes objectius militars–. Es tracta d’una campanya internacional que creix a molts llocs del món i que avança cada setmana amb suports de milers de grups, organitzacions i moviments socials antiracistes, feministes, antifeixistes i anticapitalistes. Molts d’aquests moviments es veuen vigilats i reprimits per les innombrables tecnologies que es proven contra la població nativa palestina i després s’exporten per tot arreu i per les tàctiques que aprenen cossos repressius –com la policia nacional espanyola o els mossos– que van a entrenar-se a Israel.

BDS País Valencià és un grup territorial de suport a la campanya global de BDS creat el 2012. Funciona de manera assembleària i autogestionada. Està format per persones joves i majors de diversos llocs del País Valencià que treballen dia a dia la solidaritat amb Palestina de forma totalment desinteressada. Treballa especialment campanyes de boicot acadèmic, cultural, econòmic i institucional. BDS organitza aquesta jornada-kafeta per Palestina dins de les seues activitats del Mes de la Nakba i vos convida a totes a compartir solidaritat internacionalista, treballar amb i a partir de Palestina i a aprendre vida del poble palestí, com fem cada dia des de BDS País Valencià.

#NAKBA70

CSOA l’Horta Benimaclet ❤

Diógenes López Mechó, s/n
46020 Valencia