Captura de pantalla 2016-01-27 a las 11.38.55
Cinema | Menuts
Miércoles 24/2 de 2016   10.00
Varios espacios
Valencia ()

Vivim envoltats d’imatges. La pantalla d’un telèfon mòbil, la d’un videojoc, la d’un televisor o ordinador, envaeixen la nostra quotidianitat a cada moment. Cada vegada la tecnologia audiovisual és més part de les nostres vides. No obstant això l’entrada d’aquests agents de canvi social a l’escola es mou a un ritme molt més lent.

És per això que creiem que ja va arribant el moment d’apostar seriosament per oferir als nostres xiquets, xiquetes i joves, així com a tota la societat en general, les armes que desxifren els codis mediàtics imperants. Aquests codis que permetran als nostres més menuts posseir els elements que desentranyen d’una manera crítica els missatges enviats pels mitjans i les imatges. I això només ho aconseguirem mitjançant l’educació. I no en una educació llibresca anquilosada al Segle de les Llums i els seus mètodes huitcentistes. Cal obrir l’educació a la realitat actual, a Segle de la Imatge. Apostant per la MICE volem aportar el nostre gra de sorra a l’obertura educativa. Conèixer com es treballa en diferents parts del món, com es planteja aquesta educació és una manera d’enfrontar-nos al repte d’una nova manera d’encarar un ensenyament cada dia més democràtic i l’abast de tots.

Estic segur que els centenars de pel·lícules educatives o realitzades en un entorn d’aprenentatge que anem a gaudir durant el desenvolupament d’aquesta tercera MICE, així com les xerrades i tallers, ens ajudaran a encaminar els nostres objectius educatius alhora que ens mostrarà un ventall intercultural realitzat pels més joves que poques vegades s’ha pogut veure reunit en una mostra. Un festival, la MICE que posarà a València com a centre de l’educació i la comunicació a nivell mundial per uns dies. I esperem que per molt temps. A més divertint-nos i, sempre, amb un somriure.

Varios espacios

Varios espacios
46001 Valencia