Música
Miércoles 12/5 de 2021   19.30
Palau de les Arts
Valencia (Quatre Carreres)

Neptune (1991) Philippe Manoury (1952) 35’
Tre Alberi (2020) Pierluigi Billone (1960) 32’
Quartett (1996) Beat Furrer (1954) 24’

Neptune, l’última peça del cicle dedicat a la interacció entre instruments i ordinadors, proposa una nova forma de relació entre els músics i el sistema electrònic. Tres instruments de percussió s’enfronten amb un sistema interactiu. La idea es basa en un control de la música sintetitzada realitzat en temps real pels instrumentistes. Els nombrosos processos que recorren l’obra evolucionen segons la interpretació dels percussionistes.
Tre Alberi tanca el cicle posant de manifest la necessitat de descobrir i inventar possibles punts de contacte, possibles relacions entre les tres fonts de so. Es crea un vincle obert (aparentment impossible) entre les dues dimensions: el so en si mateix i les fonts sonores. El treball es desenvolupa a partir del contacte actiu de les mans amb el material, de manera inaudible, en una suspensió atemporal.
En l’obra Quartett, Beat Furrer representa el so com energies del moviment estretament vinculades a la fisicitat dels sons de la percussió, els quals inicien una sèrie de processos que fan tangible la desmaterialització, la transformació en superfícies polsants mitjançant la multiplicació i la superposició de aquest model gestual del so.

Palau de les Arts Quatre Carreres

Av. del Professor López Piñero, 1
46013 Valencia