Música
Lunes 10/5 de 2021   19.30
Palau de les Arts
Valencia (Quatre Carreres)

MAAT – ME (2020) Pierluigi Billone (1960) 30′ Encàrrec de Schallfeld Ensemble, finançat per la Ernst von Siemens Music Foundation
FIGURE / ICONOSONICS 1 (2009) Clemens Gadenstätter (1966) 30′

Schallfeld Ensemble (Graz, Àustria) es presenta per primera vegada en Ensems amb un programa format per dues obres de dos dels compositors residents a Àustria més destacats.
MAAT ME, estrena absoluta de Pierluigi Billone per a percussió solista i ensemble, continua l’exploració del compositor sobre els conceptes de solo i ensemble com hiperinstrument, que juguen un paper central en la seua obra des de l’inici. “L’instrument sol -amb les seues característiques acústiques pures- és per a mi la dimensió compositiva més adequada a l’exploració del concepte de so, de les relacions entre persona i matèria i de la dimensió ritual que es genera d’elles.”
Completa el programa l’obra Figure / Iconosonics 1 (2009) de Clemens Gadenstätter, que revisita el concepte de figura musical, entesa com un esdeveniment sonor a què se li ha associat una imatge o un significat. Gadenstätter es proposa alliberar a aquestes imatges de la seua connotació tradicional, assignant-los nous significats en una nova organització de l’escolta.

Palau de les Arts Quatre Carreres

Av. del Professor López Piñero, 1
46013 Valencia