Confèrencia-Debat
Martes 26/2 de 2019   19.00
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

Aquest mes es compleixen 43 anys d’exili, diàspora i resistència de l’estat sahrauí. Per això, el Centre Cultural La Nau acollirà demà dimarts, 26 de febrer, a les 19 hores, el debat ‘43 anys de la RASD: construcció de l’estat sahrauí’ en el qual s’explicarà la situació del poble sahrauí, que continua esperant una solució pacífica.

L’acte, que tindrà lloc a l’Aula Seminari, s’estructura en tres parts. En la primera, a càrrec del delegat del Front Polisario de València, Alali Emboiric, s’exposarà el conflicte sahrauí des del punt de vista polític. També hi intervindrà el director de l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València Javier de Lucas, que parlarà sobre els drets humans al Sàhara Occidental, i l’advocada de la Comissió d’Ajuda al Refugiat País València (CEAR-PV), i membre fundadora de l’Associació Professional d’Advocats Sahrauís a Espanya (APRASE), Hassina Mohamed, que debatrà sobre l’espoli dels recursos naturals del Sàhara. L’activista sahrauí, i estudiant de Dret i Ciències Polítiques a la Universitat de València, Esjaba Messoud ElGadi, serà la moderadora.

En la segona part intervindran els partits polítics que formen l’Intergrup pel Sàhara de les Corts Valencianes en una taula redona on podran exposar els seus compromisos amb el poble sahrauí. Finalment, Vicent García Devís presentarà el seu llibre El Sàhara, la terra promesa, publicat per la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació.

Aquesta activitat, d’entrada lliure fins a completar aforament, ha sigut organitzada conjuntament per Fòrum Debats, l’acabada de crear Plataforma Valenciana de la Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià, la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià, la Delegació del Front Polisario a València i l’Associació de Sahrauís a València, València Zemmur.

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia