Confèrencia-Debat
Lunes 3/12 de 2018   19.00
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

Per celebrar el 40 aniversari de la Constitució espanyola, La Nau acollirà dilluns dia 3 de desembre una taula redona amb el títol ‘40 anys. La poesia, les llengües’, organitzada pel Ministeri de Cultura i Esport, a través de la Direcció General del Llibre i Foment de la Lectura, i amb la col·laboració del Fòrum de Debats de la Universitat de València. L’acte tindrà lloc a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau, a les 19 h.

El tema de la taula redona no solament girarà entorn del 40 aniversari de la Constitució espanyola de 1978, sinó que també se centrarà en el reflex que hi té una de les majors riqueses d’Espanya: la pluralitat lingüística. Així, sis poetes de diferent procedència lingüística reflexionaran sobre les últimes dècades, i dirigiran la mirada tant cap a la seua pròpia creació i la del territori idiomàtic a què pertanyen, com als possibles vincles entre les manifestacions poètiques peninsulars.

Els poetes que participaran en la taula redona són: Juan Ramón Makuso, poeta en basc; Dolors Miquel, poetessa en català; Vicente Luis Mora, poeta en castellà; Chus Pato, poetessa en gallec; Berta Piñán, poetessa en asturià. Presentarà l’acte Antonio Méndez Rubio, poeta i professor de la Universitat de València. L’entrada a l’acte és lliure fins a completar la capacitat de la sala.

Aquest acte és la primera convocatòria en el marc d’un programa d’activitats que, amb el títol ‘La poesia, lloc de trobada’, es posarà en marxa al llarg del 2019. Segons els organitzadors de l’acte, la poesia és una manera singular de relacionar-se amb la llengua i és també el més propici per obrir espais de diàleg i coneixement mutu.

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia