E4uBXBoXoAYlDgU
Escénicas
Miércoles 14/7 de 2021   22.30
Casa de la Marquesa
Gandia (Zona + Alla…)
Entrada libre

Aquesta edició de la Universitat d’Estiu de Gandia presenta un ampli ventall d’activitats obertes a la ciutadania. Totes elles seran gratuïtes, a excepció del concert de Carles Denia, però requerirà inscripció prèvia per qüestions sanitàries. La reserva d’entrades s’obrirà demà dimecres. La programació, que inclou activitats a les 20h i a les 22:30h, es desenvoluparà en la Casa de la Marquesa.

Pel que respecta a les activitats vespertines, aquesta edició recupera els actes a les 20h però en aquesta ocasió estrena el format “Conversem amb…”,  on la UEG busca establir un espai de reflexió i debat amb autors i autores de reconegut prestigi per a, des de distints àmbits, reflexionar sobre aquests canvis i aquells que estan per vindre. Així, el primer acte versarà al voltant de l’exposició “Coronacrisi i Cultura” i comptarà amb la participació de la comissària de la mostra, Marisa Guillén, qui estarà acompanyada per la dissenyadora Virginia Lorente i Javi Tortosa i Miguel Martí, de Estudio Democracia. La setmana continuarà amb la participació de l’il·lustrador valencià Paco Roca, el filòsof Enric Senabre i la també la il·lustradora Paula Bonet que passaran per aquest espai els dies 13, 14 i 15 de juliol respectivament. Mentre, divendres 16 serà el moment de conversar sobre Francisco Brines amb els periodistes i escriptors Fernando Delgado,  Àngels Gregori, Antonio Lucas  i Josep Piera.

La programació es completa amb les activitats nocturnes que tindran lloc a les 22:30 hores al Jardí de la Casa de la Marquesa. Aquestes començaran dimarts 13 amb el grup de dansa de la Universitat de València que presentarà el seu espectacle “Abans de la llum”. Mentre, el dimecres 14 torna a Gandia la companyia teatral Escena Erasmus amb l’espectacle “El viatge impossible”. Dijous 15, l’escenari de la UEG rep el quartet valencià, les Maluks, un dels projectes musicals valencians a tindre en compte aquest 2021. El punt i final d’aquesta edició el posarà, divendres 16, Carles Denia, qui torna a la UEG amb un espectacle en forma de quintet produït especialment per a l’ocasió.

Tant les “Converses amb” com les actuacions nocturnes seran de caràcter gratuït amb inscripció prèvia per qüestions sanitàries. L’única excepció serà el concert de Carles Denia que tindrà un entrada de 6€.

En tots els casos, el registre o compra d’entrades cal efectuar-se a través de la web www.uv.es/ueg. Tant les inscripcions com la venda d’entrades estarà oberta a partir de demà dimecres 30 de juny a les 9h.

_____________________________________________________________

Sempre hem sentit curiositat per saber què hi havia més enllà de les muntanyes, de la mar, de les estreles. Hem construït la nostra història a base de viatges.

L’Europa que habitem és filla del moviment dels antics pobladors, de les rutes dels exploradors, dels investigadors, dels emissaris, dels viatges dels soldats a les guerres, dels viatges dels pelegrins i dels estudiants que des del S. X han caminat pel continent per a ampliar els seus coneixements.

Però hui viatjar és complicat.

Hem viscut un any en què anar al poble del costat, a una altra comarca o a una altra autonomia era tot un viatge. Hem viscut uns mesos en què eixir a comprar era tot un viatge; en què traure el gos a passejar era tot un viatge.

Escena Erasmus ha pensat que, ara que no podem viatjar lluny, potser és moment de fer viatges de tornada. De conéixer els llocs d’on venim. De retrobar-nos amb carrers alliberats de trànsit. D’allunyar-se de llocs massificats. De tornar als pobles.

Així que presentem un espectacle sobre el viatge, ara que viatjar és complicat.

Senyores i senyors viatgers: benvingudes i benvinguts a bord. Vos demanem que apagueu tots els dispositius electrònics. No cal que vos cordeu el cinturó.

Estem preparats per a partir de nou.

Casa de la Marquesa Zona + Alla…

Passeig Germanies, 13
46702 Gandia