Captura de pantalla 2021-06-10 a las 17.37.19
Música
Miércoles 30/6 de 2021   22.00
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
3€

La Universitat de València i l’Institut Valencià de Cultura-GVA (IVC) han presentat, aquest dijous, la 34 edició del festival Serenates, que se celebrarà al claustre de La Nau del 24 de juny a l’1 de juliol. L’edició d’enguany inclou huit concerts, entre els quals destaquen les actuacions del cantautor internacional Pablo Milanés, així com les de les formacions professionals valencianes i les agrupacions de joves estudiants. Tots els espectacles començaran a les 22 hores i la venda d’entrades, a un preu simbòlic de 3 euros, s’efectuarà a través de latenda.es/entrades, excepte per al concert de l’Orquestra de València el dia 25 de juny, que és gratuït amb reserva prèvia a partir de 72 hores abans del començament. La capacitat per a tots els espectacles serà limitada.

Destaca en el cartell d’enguany l’artista convidat, el cantautor Pablo Milanés, que visitarà València el pròxim dia 26 amb la seua gira ‘Días de luz’: un espectacle íntim, sorprenent i emocionant per a obrir un nou horitzó esperançador en aquests moments tan crítics i incerts.

Com és habitual en la acompanyat pels músics de l’Acadèmia Capella de Ministrers (CDM), donarà el tret d’eixida al festival amb la producció pròpia ‘Abans de la llum’, on les huit ballarines que formen l’staff de l’espectacle mostraran com es pot passar de la desesperança a l’esperança, de les tenebres a la llum; mentre que, sota la direcció de Francesc Valldecabres, l’Orfeó Universitari de València, en la seua actuació del diumenge 27, oferirà el concert ‘Distopia’ que inclourà el debut de l’obra ‘This is your judgement’, de la jove compositora Llum Martín, sobre conceptes d’utopia i distopia.

I, d’altra banda, l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València reprendrà en Serenates, dilluns 28, la programació extraordinària pel seu 25é aniversari amb un concert dedicat a Verdi, juntament amb alumnes de cant del Conservatori Superior de Música de València, tots ells a les ordes de la directora titular de l’OFUV, Beatriz Fernández Aucejo.

L’Orquestra de València tornarà al claustre de La Nau, divendres 25, amb un programa del cicle dedicat a José Iturbi pel 125é aniversari del seu naixement, fil conductor de la temporada del Palau de la Música, i que també recordarà la seua germana Amparo. Sota la batuta del director valencià David Gómez, l’Orquestra interpretarà una obertura de Martín i Soler, un concert per a dos pianos i una simfonia de Mozart. L’entrada per a aquest espectacle serà gratuïta amb reserva prèvia 72 hores abans del començament.

Una altra agrupació que repeteix en Serenates és Melomans. Dimarts 29, torna al claustre de l’edifici històric de la Universitat amb una proposta musical fresca, dinàmica i divertida: ‘Se canta pero no se toca-Live’ és l’espectacle que, a través de quatre veus a cappella, realitzarà una revisió de cançons de hui i d’ahir (“i de la setmana que ve”, diuen), amb l’humor com a vehicle.

No faltarà en Serenates el paper protagonista de la dona (més del 65 % dels participants en el festival són dones) amb l’homenatge de Kairós Project, dimecres 30, a la figura de Nadia Boulanger, l’obra de la qual és fonamental en la transició musical entre els segles XIX i XX.

Finalment, clourà el 34 Festival Serenates, dijous 1 de juliol, l’actuació de l’Orquestra de Jazz del Conservatori Superior de Música Joaquim Rodrigo de València, dirigida per Jesús Santandreu. Aquesta jove formació posarà en escena una interpretació dinàmica que desplegarà nombrosos matisos i colors del repertori per a big band tradicional i contemporània, amb una interessant miscel·lània de pop modern, arranjaments sobre obres del romanticisme rus i altres tocs atrevits.

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia