cartel_fira_2_WEB_baja
Altres
Domingo 9/6 de 2019
Cauce del río Turia
Valencia (Altres)
Entrada libre

Sota el lema Per què? Perque vull arriba al vell llit del Túria l’edició 32 de la Fira Alternativa, que tindrà lloc el cap de setmana del 7 al 9 de juny entre els ponts de les flors i d’exposició. El sentit que ha dut a les persones encarregades de la Fira està de plena actualitat i és una reflexió sobre el propi sentit de canvi en tots els àmbits. En este sentit, recorden que cap canvi és possible ni pot perdurar en el temps sense que hi haja una consciència individual i amb un esperit crític. Per això, moltes de les activitats que es troben al programa van encaminades a reflexionar sobre eixe canvi .
La Fira és, per damunt d’altres coses, una trobada entre organitzacions i ciutadania i on el treball artesanal es dona a conèixer i on conviuen gents amb diferents i similars perfils ideològics creant un espai de convivència i respecte al llarg de tot el cap de setmana, imprescindible en estos moments de màxima tensió. Juntes també comparteixen tasques com ara netejar l’espai entre totes, vigilar, muntar infraestructures, etc. Cal recordar que la Fira no seria possible sense la participació de les voluntàries i voluntaris que col·laboren de manera desinteressada en l’organització de la trobada mitjançant el col·lectiu Calidoscopi, que no rep subvencions ni remunera als i les voluntàries que participen en cada edició. De fet, la trobada, més enllà del seu sentit propi de fira d’artesania i d’alimentació ecològica, sempre ha estat un espai on s’han trobat i coordinat les diferents lluites que porten els col·lectius socials i organitzacions, amb especial incidència en la defensa del territori, del medi ambient, el feminisme, l’agricultura ecològica, la bona gestió dels residus i contra la turistificació i la despoblació. 
En la 32a Fira no faltaran les xerrades de temes com la mobilitat compartida, feminisme, l’ecofeminisme, medi ambient, gentifricació o racisme, entre d’altres. A banda de presentació de llibres,carpa de projecció de documentals com “ El Camp de Concentració de Portaceli “,-”LA CIFRA NEGRA de la violencia institucional “ i també hi haurà espai per a tallers per a les persones menudes,música de ska i reggae , contacontes,titelles a càrrec del Teatre Buffo ,pasacarrers amb la Jove Muixeranga de València. En el apartat musical, la Fira acollirà les actuacions de Maldats, Herba negra, Besaravbia, Gilbertástico, Barrejat, Marjalo 4tet, Los Whistles i The Dance Crashers Band,Gypsy y Los Gatos Rumberos,Dr.St Xtrangelove A més, un grup de capoeira amenitzarà les vesprades del dissabte i diumenge.

Cauce del río Turia Altres

Cauce del río Turia
Valencia