Captura de pantalla 2018-10-24 a las 19.50.37
Escénicas
Domingo 11/11 de 2018   12.30
Xirivella
Xirivella (Zona + Alla…)
Entrada libre

La Mostra Internacional de Pallassos i Pallasses de Xirivella, programada del 3 a l’11 de novembre, omplirà els teatres, carrers i places del municipi amb el millor teatre d’humor, protagonitzat sempre pels mestres del clown, amb un ampli ventall de propostes que conjugaran diferents registres des del circ, la música en directe, el teatre de marionetes, fins a l’il•lusionisme, els jocs acrobàtics o el cabaret.
Una dotzena de companyies procedents de la geografia local, nacional i internacional desembarcaran en Xirivella en novembre amb propostes escèniques i lúdiques per a tots els públics que faran volar la imaginació de xicotets i majors, alimentar l’alegria i pintar els somriures. I tot açò amb entrades molt accessibles que abasten des dels 4€ als 6€.
Sota la batuta artística i absurda del clown català Guillem Albà, sis músics-actors inauguraran dissabte 3 de novembre el 25 aniversari del festival amb La Marabunta. Un joc de diversió sense prejudicis per a tota la família que pujarà a l’escenari del Teatre Auditori Municipal de Xirivella per a perdre’s després pel pati de butaques amb els espectadors en una gran festa escènica amb música en directe. Un altre dels plats forts d’aquesta nova edició serà El último bufón, de Leo Bassi. L’artista satíric ret homenatge en aquest espectacle al seu besavi i germà, tots dos pallassos, després de descobrir unes gravacions inèdites realitzades pels germans Lumière.
Cinc estrenes en la nostra comunitat
Els espectadors de la 25ª Mostra de Pallassos podran veure també cinc estrenes en terres valencianes. En Gran Zampano, la companyia aragonesa Civi-Civiac recorrerà els carrers de la localitat en una acció itinerant a bord de la seua locomotora experimental, eixida d’un temps passat de fantasia, mescla de tecnologia i mecànica, que acostarà al públic a una època d’enginy i revolució industrial. Amb motiu dels deu anys del naixement de Pistacatro, l’emblemàtica companyia de nou circ gallec donarà a Xirivella el seu mortal més arriscat: Outono. Un muntatge de sala que ret homenatge als pallassos clàssics amb una història explicada a través d’una companyia de clowns en plena crisi. I basada en El Quijote de Cervantes, la companyia polonesa Pina Polar presenta Donna Quixota en la qual a través del teatre, la comèdia, el clown i el circ s’explica la divertida història de Pina.
Els madrilenys Ale Hop Circ convidaran per la seua banda als espectadors a viure una aventura insòlita en Imagina Circo, Premi del Jurat en el Festival Internacional de Direcció de Circ de St. Petersburg i Premi del Públic en el Festival Internacional d’Arts de Carrer Montepellier, entre uns altres. Un treball inèdit també en la nostra comunitat que convida a endinsar-se en un món de fantasia ple de personatges d’un altre temps, narradors i artistes disposats a despertar les emocions. I arriben també per primera vegada a terres valencianes els Payasos de madera de la prestigiosa Compañía de Marionetas Herta Frankel. Destinada a tots els públics i especialment a l’infantil, es tracta d’un muntatge carregat d’il·lusionisme que atresora diversos reconeixements: Puppet Styling Award, Visual Arts Award, o el 3rd Golden Magnolia Shanghái International Puppet Festival and Competition. Amb una poètica posada en escena, la companyia catalana ret homenatge als grans pallassos del segle XX com Fratellini, Antonet, Grock, Rivel o Popov.
La carrers i places de Xirivella es convertiran en escenaris oberts al públic amb diferents propostes escèniques. El crit d’entusiasme Yee-Haw de la Banda de Otro ens traslladarà al vell Oest amb un espectacle musical de circ, malabaristes i pallassos. Un divertit (des)concert tan especial com cadascun dels components d’aquesta companyia andalusa. I amb malabars, màgia i equilibris impossibles, Los Barlou presentaran el seu treball multidisciplinari Set up. Una divertida bogeria frenètica d’accions de clown protagonitzada per tres excèntrics personatges.

Xirivella Zona + Alla…

Xirivella
46950 Xirivella