Ken_Loach_en_los_Premios_Goya_2017.Ruben Ortega. Fuente Wikipedia
Confèrencia-Debat
Viernes 29/11 de 2019   19.00
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

El divendres 29 de novembre a les 19 hores, el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acollirà un acte en què es commemorarà el 25 aniversari de la pel·lícula Terra i llibertat (1995), dirigida pel famós director anglès Ken Loach. El cineasta, junt amab l’actriu Rosana Pastor i la productora d’aquesta emblemàtica cinta, Rebecca O’Brien, acudiran a aquest debat, que versarà sobre la solidaritat internacionalista. Presentarà aquesta taula redona Alfons  Cervera, escriptor i coordinador del Fòrum de Debats de la Universitat de València. L’entrada al Paranimf és lliure fins a completar l’aforament. En el debat, titulat Terra i llibertat: solidaritat internacionalista, l’actriu, el director i la productora rememoraran el rodatge d’aquest llargmetratge, que conta la història d’un vell comunista anglès, David Carr –interpretat per Ian  Hart–, que deixa Liverpool el 1936 per intervenir en la guerra civil espanyola dins del bàndol republicà. El protagonista ingressa en la Brigada Internacionalista del front d’Aragó, on coneixerà diversos milicians procedents de tota Europa i dels Estats Units, especialment, l’anarquista espanyola Blanca, interpretada per una memorable Rosana Pastor.

Terra i llibertat, guanyadora en els Premis César en la categoria de millor pel·lícula estrangera, a més d’aconseguir el Premi FIPRESCI i el Premi del Jurat en el Festival de Cannes, defensa la igualtat entre les persones i el fet de compartir terra i béns sense existència de classes socials. Aquests ideals, també defensats pels mateixos republicans que van combatre en la guerra civil espanyola, són els que Ken Loach, després de 25 anys de l’estrena de Terra i llibertat, intentarà transmetre en l’acte commemoratiu que se celebrarà en La Nau. Ken Loach també és conegut per pel·lícules imprescindibles com Agenda oculta (1990), El meu nom és Joe (1998), El vent que agita l’ordi (2006) o Jo, Daniel Blake (2016), guanyadora de la Palma d’Or en el Festival de Cannes. L’acte està convocat per Fòrum de Debats, Rosana Pastor, P.F. Fosses de Paterna, CCOO, Col·lectiu Alba i CGT.

Posteriorment el dissabte dia 30 se celebrarà al municipi de Mirambell (Terol) una jornada commemorativa amb el director britànic, Ken Loach; la productora Rebecca O’Brien, Rosana Pastor i altres actors i actrius que participaren al rodatge, i la col·laboració del veïnat del poble. El programa d’actes a Mirambell consistirà en una visita al poble i als escenaris de la Ruta de Terra i Llibertat;  un encontre amb alguns membres de “la milícia”; projecció de la pel·lícula i un sopar popular.

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia