Confèrencia-Debat
Jueves 4/4 de 2019   19.00
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

El catedràtic d’Economia Aplicada de la Universidad Complutense de Madrid José Luis García Delgado impartirà el proper dilluns, 4 de març, una conferència que analitzarà la situació actual d’Europa sota el títol ‘2019: un any crucial per a Europa’. El debat, que se celebrarà a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau a les 19 hores, s’emmarca dins del cicle ‘Les raons d’Europa’ de la Escola Europea de Pensament Lluís Vives.

En la conferència, el catedràtic parlarà sobre els reptes d’Europa en aquest nou any 2019, com per exemple el Brexit, les eleccions parlamentàries, la renovació de la presidència del Banc Central Europeu o la situació de l’economia europea que ha vist reduït el seu ritme de creixement en els últims anys. També es revisarà la situació política actual amb l’auge dels partits polítics i forces nacionalistes en el territori europeu i com aquests poden modificar el discurs general. El debat se centrara, especialment, en les diverses i diferents possibilitats de futur que aquests reptes deixen per a la Unió Europea.

José Luis García Delgado és titular de la Catedra ‘La Caixa’ Economia i Societat i és president del Círculo Cívico de Opinión. Ha sigut rector de la Universidad Internacional Menéndez Pelayo durant 10 anys (1995-2005), degà de la Faculta de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universidad de Oviedo, director de l’Escola d’Economia del Colegio de Economistas de Madrid i director del Instituto Universitario de Investigación Ortega y Gasset. És, al seu torn, fundador de les revistes Investigaciones Económicas (1976) i Revista de Economía Aplicada (1993), així com autor de nombroses obres sobre processos de modernització econòmica a Espanya i Europa. En 2018 va ser nomenat col·legiat d’honor pel Colegio de Economistas de Madrid.

L’acte, d’entrada lliure fins a completar aforament, està organitzat per la Escola Europea de Pensament Lluís Vives i pel Centre de Documentació Europea de la Fundació General de la Universitat de València. L’arxiu audiovisual de l’acte es podrà consultar en el Canal ‘cultura’ de Mediauni (mediauni.uv.es).

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia