Cargando Eventos
Cargando Eventos

« Todos los Eventos

XXI Etnomusic: Periplos irradiantes (Gravació de pòdcast Ràdio 3 Extra)

25 mayo a las 20:00 CEST

Gratuito

Detalles

Fecha:
25 mayo
Hora:
20:00 CEST
Precio:
Gratuito
Categoría del Evento:

Local

L’Etno
Corona, 36
Valencia, Valencia 46003 España
+ Google Map

Escoltar el cant d’estil és sentir «una profunda emoció cada vegada que la gola d’un cantaor llança a l’aire la pri- mera frase», explicava Vicent Torrent en La música popular. Abans, el versaor li ha recitat al cantant, de ben a prop, a l’oïda, el text improvisat per a l’ocasió. S’acompanya de la rondalla, de vents i de cordes, i en les albaes, d’una dolçaina i un tabal. Esta forma de cantar seguix ben viva als carrers i les places valencianes, gràcies a la transmissió oral i també a les escoles i els conservatoris com el de Catajorra. Peri- plos irradiantes (Ràdio 3 Extra), dirigit per Carlos Ripollés, proposa una conversa intergeneracional amb cantaors, músics i versaors. Comptarem amb la presència de les cantaores Victo- rieta Sousa, Teresa Segarra, Noelia Llorens Titana i Xavier de Bétera; del músic Josep Juste Mama, i dels versaors Paco Nicasio, conegut com a Paco de Faura, i Lluís Ben- lloch.

Amb mirada de dona

Al llarg de 20 anys, Etnomusic s’ha convertit en un projecte marca L’ETNO que ha gaudit d’una certa autonomia que li ha permés configurar la seua oferta amb criteris musicals, territorials i, per descomptat, artístics, sempre carregats de curiositat i noves perspectives. La creació de Perifèric dins del festival, concerts per a públic familiar i Etnomusic als Pobles, en són una prova. Després d’estos anys i de l’acceptació per part del públic, podem afirmar que la fórmula ha tingut bona acollida. Durant estos anys, un dels reptes de L’ETNO ha sigut mantindre una relació estreta entre allò que s’exhibix en el festival i les exposicions que cada any programa el museu. Un repte no sempre assolit, ja que sovint l’oferta musical del moment no sempre coincidix amb els terminis i els temes tractats en la seua línia expositiva. Enguany ens posem com a fita canviar esta situació per tal de relacionar, tant com es puga, l’oferta temàtica de les exposicions i l’oferta del festival. D’esta manera es pot entendre millor la proposta de 2024. «Amb mirada de dona», Etnomusic es presenta al públic valencià amb una programació bàsicament femenina per tal de vincular el festival amb l’exposició «Fadrines», una de les exposicions més importants que L’ETNO programarà en 2024. L’exposició ens parla de dones que no es van casar quan calia: fadrines que, per voluntat, subvertiren la norma de casar-se i tindre fills. Prenent este fil conductor, Etnomusic presenta un programa compost bàsicament per dones que, des de diverses perspectives, ens mostren la seua manera de relacionar-se, intimar, estimar, treballar i, per descomptat, crear.

Recollida d’entrades a partir del dimarts anterior a cada concert (màxim dos entrades per persona) en el vestíbul de L’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia (de 10.00 a 20.00 hores) o a través del web: www.letno.es.¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.