FIDO
Cargando Eventos
Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

Vicente Gómez García. La passió artística per València

25 enero a las 08:00 hasta el 21 abril a las 17:00 CET

Gratuito

Detalles

Comienza:
25 enero a las 08:00 CET
Finaliza:
21 abril a las 17:00 CET
Precio:
Gratuito
Categoría del Evento:

Local

MuVIM
Quevedo, 10
Valencia, Valencia 46001 España
+ Google Map
Teléfono
963 883 730

El MuVIM, Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat, ha presentat este dijous l’exposició ‘Vicente Gómez García. La passió artística per València’, amb la qual es mostra el treball artístic que l’avantguardista i polifacètic artista va fer sobre la seua ciutat durant 60 anys de la seua vida. La mostra, que estarà exposada fins al 21 d’abril a la Sala Parpalló del museu de la Diputació, està subdividida en sis períodes diferents: ‘Obres primerenques sobre València’, ‘Evolució de les vistes des del Micalet’, ‘Obres i estudis sobre el nom de València, la seua història, planimetria i arquitectura’, ‘La València dels voltants’, ‘Els estudis del pintor al carrer de Cuba i Sapadors’ i ‘Abstracció geomètrica a partir de València’.

Vicente Gómez García, qui al llarg de 64 anys va crear una vasta producció, al voltant de 460 obres artístiques catalogades, va ser membre fundador del grup Los Siete, juntament amb Vicente Castellano, Vicent Fillol, Joan Genovés, Ricardo Hueso, Juan Bautista Llorens i José Masià. L’artista, que al llarg de diverses dècades va anar retratant la ciutat en el seu constant canvi, va desenvolupar pràcticament tots els gèneres pictòrics, i un dels eixos vertebradors de la seua producció va ser pintar i dibuixar València.

Així, en ‘La passió artística per València’ es troba un primer bloc, ‘La València pública’, i està subdividit en dues seccions. La primera secció, introduïda amb un autoretrat de l’artista, exhibix València per mitjà de quadres, dibuixos, estergits i mapes, que podrien actualitzar les vistes de la ciutat creades per Wijngaerde, Mancelli, Tosca i Guesdon. En la segona secció es mostren els cartells, tríptics i fotografies de les dos exposicions que Gómez García va desenvolupar sobre la ciutat de València. La primera d’elles ‘Valencia. Desarrollo de una investigación estética’ es va realitzar en 1981 al Museu de Belles arts de València, organitzada pel mateix museu, el Ministeri de Cultura i la Reial Acadèmia de Belles arts de Sant Carles. La segona, denominada ‘València 1987-2008. Una visión personal: Vicente Gómez García’ va tindre lloc en el 2008 en el Museu d’Història de València, i va estar organitzada per l’Ajuntament de València.

El segon bloc temàtic, que representa la València íntima del pintor, mostra els espais on Vicent Gómez va treballar intensament la seua obra: el primer espai és l’estudi del carrer de Cuba, que va utilitzar des de 1960 fins a 1984 i des de 1993 fins a 2005. D’este taller es presenten varies fotografies i una pel·lícula. També es mostren els seus objectes pictòrics personals (la seua paleta, els pinzells, el cavallet, els colors, etc.) i documents com llibres i postals d’on treia figures per als seus quadres. El segon espai va ser la seua casa del carrer de Sapadors, on va viure des d’inicis dels anys setanta fins a la seua mort. A més de ser el seu habitatge i el seu estudi entre 1984 i 1993, en els últims anys de la seua vida va ser sala d’exposicions per a la seua família i amics, on va exhibir la seua última producció. D’este espai es presenten diverses natures mortes pintades, la reconstrucció real a la sala d’una natura morta així com el procés fotogràfic d’altres natures mortes.¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.