Cargando Eventos

Fecha

13 July 2024

HORA

17:00

PRECIO

Gratuito

Totò Festival de Cinema Escolar Itinerant

Arribarà la mar al barri? Hi haurà més parcs o més cotxes? Menjarem píndoles i llepolies màgiques? Hi haurà cases menudes o grans? O soles hotels? Com serà la gent gran al futur? Durant el mes de juny un grup de xiquets i xiquetes han estat entrevistant a diferents persones i col·lectius del barri de la Saïdia per saber com imaginem el barri de 2224. Junt al col·lectiu Massa Salvatge i amb la col·laboració de la Regidoria d’educació de  l’Ajuntament de València, el veïnat menut del barri ha fet un curtmetratge futurista que mostra la seua visió del futur. Durant el taller han utilitzat diferents tècniques audiovisuals, experimentant per mostrar al món com imaginem el barri. El resultat d’aquest procés es presenta a “Totò Festival de Cinema Escolar Itinerant”, una jornada festiva on es projectarà la pel·lícula “La Saïdia del futur”. Aquest dissabte a partir de les 17:00 de la vesprada a l’alquería Fèlix, dins del parc de Marxalenes.

A més, durant la vesprada del dia 13 de juliol es podrà gaudir de tallers de cinema gratuïts per a xiquets i xiquetes d’entre 6 i 12 anys (A les 17:00 per ordre d’arribada). A càrrec de diferents professionals i col·lectius com l’acadèmia Cíclope o Luminaria crearem amb diferents tècniques d’animació, omenagearem a la cineasta Lotte Reinninger i podrem reproduïr famoses escenes de cinema.

També es podrà visitar una exposició amb tots els materials del procés del taller de creació realitzat pel grup de xicalla del barri, on es podrà veure com han realitzat el curtmetratge sobre el futur del barri. Amb l’ajuda d’una veïna de la zona, a les 18:30 farem una ruta on redescobrirem llocs emblemàtics del barri, el seu passat i present sobre com ha canviat i cap a on volem anar.

A les 19:00 projectarem  “La Saïdia del futur” , el curtmetratge creat pel grup de xiquets i xiquetes sobre com serà el futur del barri i un tast de com ha sigut el procés amb les persones protagonistes entrevistades. Podrem conèixer com han viscut el procés, quines tècniques han utilitzat i quina metodologia s’ha emprat al taller. I per tancar, celebrarem amb una festa de tancament oberta al barri, una picaeta on poder compartir l’experiència i les visions del futur que tenim.

LOCALIZACIÓN

L’alquería Fèlix

Parc de Marxalenes
València, València

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.