Cargando Eventos

Fecha

15 March 2024 hasta el 23 June 2024

HORA

08:00 hasta el 17:00

PRECIO

Gratuito

Teatro La Estrella. 45 anys d’història

A través d’objectes personals, obra pictòrica, elements del mateix teatre i audiovisuals, l’exposició repassa la trajectòria de la família, i especialment de Maite Miralles i Gabi Fariza, fundadors de la companyia La Estrella, que mostra el ric univers del conegut teatre de titelles, des dels seus orígens fins a l’actualitat, i entrellaça la seua evolució creativa amb els moments clau de la nostra història.

Les sales 1 i 2 del Centre del Carme s’unixen per a acollir esta exposició que, al llarg de quatre seccions, oferix un viatge al cor del conegut teatre de titelles que inclourà representacions de La Estrella durant els tres mesos que dure la mostra. El recorregut comença presentant els seus fundadors, els perfils artístics dels quals, teatral de Gabriel Fariza i pictòric de Maite Miralles, van convergir en el que va ser finalment La Estrella: un teatre acolorit, ple de vida i de personalitat.

La secció següent repassa els començaments de la parella en el Madrid del franquisme i de la transició en la seua andana al barri de Malasaña: la construcció de joguets, les actuacions al Rastro i el Retiro en les quals van ser pioners i, posteriorment, els festivals de titelles, els programes infantils de televisió i els anuncis publicitaris.

La seua arribada a València, la fundació de la companyia i la seua trajectòria fins a arribar al present protagonitzen la següent etapa del recorregut, mostrant com els dos artistes es van convertir en empresaris i van aconseguir viure de la seua passió, el teatre; i com junts i en família van fundar el teatre La Estrella amb una primera sala al barri del Cabanyal  – una elecció que els marcaria en el personal i el professional- i la segona a la Petxina. L’exposició també posa el focus en la creació dels espectacles més representatius de La Estrella, que han marcat una fita en la trajectòria de la família i han suposat un gran èxit entre el públic infantil, com Hansel i Gretel, Bombalino y Cuchufleta dos payasos de peseta, Caballo de Gulliver, Bombalino en Camioneta i La camioneta de Cuchufleta.

La quarta i última etapa del recorregut és una recreació d’una altra sala de La Estrella, esta vegada al Centre del Carme, en la qual la companyia mostra el seu agraïment al públic i on el públic pot compartir els seus records amb La Estrella. També mostra una branca més de La Estrella, la productora La Estrella Cinema dedicada a la producció d’audiovisuals del fill major de la família (Simón Fariza). Esta última secció acollirà representacions en directe d’obres de La Estrela durant els tres mesos que dure l’exposició.

LOCALIZACIÓN

Centre del Carme

Museu, 2
Valencia, Valencia 46001 España

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.