Cargando Eventos

Fecha

18 April 2024

HORA

18:00

PRECIO

1.5€ – 2.5€

Su Friedrich. Llaços que uneixen

03.04.2024 – 18.04.2024
Amb una clara consciència feminista i humanista, grans dosis d’honestedat, sensibilitat i un fi sentit de l’humor, des de finals dels setanta fins a l’actualitat la cineasta estatunidenca Su Friedrich ha rodat més de vint pel·lícules que parteixen de les seues experiències personals, emocions, somnis, pors i desitjos per a explorar formes d’autoconeixement i coneixement del món a partir d’una sèrie de processos íntims —l’amor, la sexualitat, la malaltia—, familiars —la relació amb el seu pare, la trajectòria vital de la seua mare— i socials —la gentrificació, l’activisme lèsbic—. Cada obra suposa una peça addicional d’una sort d’autoretrat assatgístic que confirma el lema «allò personal és polític». Escrites, filmades, muntades i sonoritzades per ella (excepte puntualíssimes excepcions) des d’una gran llibertat formal, que presta especial atenció a la juxtaposició de textos, sons i imatges de variada procedència, les seues pel·lícules tenen la virtut de resultar accessibles i poder ser gaudides per un ampli rang de públics, tant cinèfils com generalistes, fins i tot els no acostumats al cinema experimental, feminista o queer. Sobre la seua relació amb la primera d’estes etiquetes, la cineasta ha escrit: «En la mesura en què sempre m’ha disgustat (i he intentat evitar) el terme “cinema experimental”, hui dia pense el mateix del terme “documental experimental”. Seria molt millor que diguérem documentals als nostres treballs i deixàrem que els tradicionalistes es retorcen en les seues butaques (o taüts) en veure que una cosa tan “experimental” s’afirma simplement com documental. Per què han de ser ells els qui dicten com es documenta el món?». Esta retrospectiva de pel·lícules de Su Friedrich, la primera que es fa a Espanya, és un projecte del festival Punto de vista de Navarra, amb la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya, Cineteca (Madrid), la Filmoteca de Galícia i La Filmoteca Valenciana.
Gloria Vilches, comissària del cicle

18.04.24 DIJOUS / 18.00 h
The Odds Of Recovery
SU FRIEDRICH. EUA. 2002. V.O.S.CAST. Color. 65′. DCP.
Des de la desesperació, la crítica i l’humor, l’autora explora el desgast físic i emocional que li ha implicat la retafila d’operacions i problemes mèdics que ha patit al llarg de la seua vida. Friedrich mostra sense embuts les cicatrius del seu cos, les seues pors, les seues preocupacions i els seus dubtes sobre la capacitat de les institucions mèdiques per a tractar adequadament determinades malalties.

Today
SU FRIEDRICH. EUA. 2022. V.O.S.CAST. B/N i color. 57′. DCP.
Int. Peggy Ahwesh, Johnnie Louise Cox, Jezebel Express, Pamela Frank, Lore Friedrich, Paul Friedrich, Michael Gundlach.
Filmat al llarg de més de cinc anys, l’últim treball de Su Friedrich arreplega la quotidianitat de la cineasta, des del més mundà fins allò més meravellós o més devastador, com la pèrdua dels seus sers estimats. Sota una aparença senzilla i informal, la pel·lícula vehicula una reflexió lúcida i emotiva sobre el pas del temps i el que suposa fer-se major, i també és una crida a viure el moment present amb plena atenció i consciència i a cuidar la comunitat de la qual formem part.

LOCALIZACIÓN

La Filmoteca

Pl. Ajuntament, 17
Valencia, Valencia 46002 España

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.