Cargando Eventos

Fecha

24 April 2024

HORA

18:00

PRECIO

Gratuito

Socialmed 2024

La quarta edició de SOCIALMED, el festival que uneix cinema i drets humans, se celebrarà a València entre el 18 i el 26 d’abril. La programació d’enguany, que es desenvoluparà en diversos espais de la ciutat, gira al voltant del lema «Joventut i futurs» amb l’objectiu de ressaltar la importància de la participació de la gent jove en la defensa dels drets humans. El tir d’eixida del festival serà la gala inaugural que se celebrarà el dia 18 a la Sala SGAE, en què s’entregaran els principals guardons d’aquesta edició. El Premi Mercouri, dedicat a una personalitat rellevant de l’àmbit social i cultural mediterrani, el rebrà l’escriptora xilena establida a València Emma Sepúlveda, professora emèrita de la Universitat de Nevada. Per la seua banda, el Premi Ulisses, destinat a una entitat relacionada amb la temàtica del festival, serà per a l’ONG Jovesòlides (Joves cap a la Solidaritat i el Desenvolupament), pel seu compromís amb la joventut en situació especialment vulnerable. Així mateix, el dilluns 22 es farà entrega al Centre Penitenciari de Picassent del Premi Madiba, un guardó al millor curt valencià atorgat per les persones internes que ha rebut l’aval del funcionariat com una de les activitats més innovadores i útils de les que es duen a terme al centre.

En aquesta edició de SOCIALMED també tindran cabuda diferents mostres, com és habitual. Per una banda, MED VLC, que premia el millor curt valencià. Entre les obres participants, que es projectaran els dies 22 i 23 a la Sala SGAE, es troben títols com El silenci d’Alma de Mar Navarro, Las desheredadas de Paula Barriga iAntonio Grunfeld, Ñuñuyachiy de Ricardo Macián, Little Sahara d’Emilio Martí o Encara dura d’Irene Puente. Per l’altra banda, MED FUTURS, dirigida als centres educatius, que enguany es reintegra en la programació de SOCIALMED amb l’objectiu de sensibilitzar i escoltar els punts de vista de l’alumat al voltant dels drets humans a través de la creació de curtmetratges. Les obres seleccionades per a aquesta categoria es podran veure en el canal de YouTube de VSRights i els premiats es decidiran per votació popular. A més, el dia 25 tindrà lloc, a través del mateix canal de YouTube, el debat MED LATINO, organitzat junt amb Amnistia Internacional, en el qual participaran, seguint el tema del festival, quatre activistes de diferents països llatinoamericans.

La programació es complementa amb la projecció del documental Maternidad migrada amb les autores, el dia 23 a la Universitat Popular de la Saïdia, i una tertúlia cinematogràfica amb Mercacine al voltant de les distopies, el dia 23 a Fnac València, amb la participació d’Ángel Castillo i Samuel Sebastian. A més, el dia 26 al matí tindrà lloc una conversa sobre cultura i drets humans amb diversos participants a Casa Montaña. El mateix dia, a la vesprada, es durà a terme a La Protectora la presentació dels llibres Cuando mi cuerpo dejó de ser tu casa d’Emma Sepúlveda, L’últim recer de Nacho Collado i Carta última a los tres reyes magos de Persia d’Héctor Arnau i Ana Penyas. Tot seguit, en el mateix espai, se celebrarà la gala de clausura en què es farà entrega dels premis de les seccions competitives, amb l’actuació de Still Morris. El festival posarà el seu punt final amb un sopar popular en el mateix lloc.

La de 2024 és la quarta edició de SOCIALMED des que va iniciar el seu camí en 2021. En total, les activitats del festival han arribat a més de 200.000 persones i en elles han participat quasi 200 entitats. En l’edició de 2023 es van aconseguir diverses fites, com la d’omplir de públic durant dos dies la plaça de la Reina de València —rebatejada temporalment com a plaça dels Drets Humans.

LOCALIZACIÓN

Fnac

Valencia, Valencia España

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.