Cargando Eventos

Fecha

2 July 2024 hasta el 10 July 2024

HORA

11:00 hasta el 20:00

PRECIO

Gratuito

Setmana del Ninot Indultat

El Saló de Cristall de l’Ajuntament de València acull des d’este dimarts, 2 de juliol, fins dimecres que ve, dia 10, la Setmana del Ninot Indultat, durant la qual tant la ciutadania com els visitants que arriben a la ciutat podran gaudir de prop dels ninots indultats de les Falles 2024. El dijous 11 a les 20:00 hores es realitzarà el lliurament de dites ninots al Museu Faller. Esta iniciativa, que se celebra des de l’any 2016, està organitzada per la Regidoria de Falles amb la col·laboració especial del Museu Faller de València. La seua finalitat és donar a conéixer les figures indultades a través d’uns panells explicatius amb informació específica sobre elles, les Falles, el Museu Faller i l’Indult del Foc. Així mateix, les persones que s’acosten fins al consistori durant estos dies podran accedir també a nombroses dades específiques sobre els ninots indultats de 2024. L’horari de visita serà l’habitual d’accés públic en el Saló de Cristall.

Orxateria L‘Antiga i Comença per O: allí on mai s’ha de deixar caure a ningú
El Ninot Indultat Gran és obra de l’artista faller Josué Beitia Cardós, modelat per Sergio Penadés, de la comissió L’Antiga de Campanar, de la Secció Primera, sota el lema Orxateria L‘Antiga. Mentre que el Ninot Indultat Infantil, obra de Mario Pérez Sánchez, de la comissió Duc de Gaeta-Pobla de Farnals, també de la Secció Primera, es va presentar baix el lema Comença per O: allí on mai s’ha de deixar caure a ningú.

En el primer cas, Orxateria L‘Antiga, es tracta d’un conjunt compost per un avi, la seua neta i un gosset. Els tres ninots representen una escena d’un tendre berenar familiar dins d’una orxateria tradicional a València. El conjunt està elaborat en suro blanc, diferents tipus de fusta (contraxapat, DM, aglomerat) revestiment acrílic, gotejat i pasta per a la remodelació de figures. Les tècniques utilitzades en la seua elaboració han sigut: maqueta modelada en plastilina escanejada, després passada a suro blanc tipus 3, i fresat, empaperat amb cartó amb tres capes de gotejat i escatat posterior, les cares després remodelades en pasteta (pasta Das). Acabat final amb pintura plàstica amb diferents tipus de vernís brille i mat.

Quant al Ninot Indultat Infantil, Comença per O: allí on mai s’ha de deixar caure a ningú, l’escena representa l’interior de la casa dels avis, on els seus nets els acompanyen i ajuden a no oblidar tot allò que la malaltia de l’Alzheimer els esborra de la memòria. Retolen, amb notes adhesives i etiquetes, mobles, objectes, utensilis i fins al reflex de l’espill per a ajudar-los a reconéixer el seu entorn i a si mateixos. Al mateix temps recorden, vestint la iaia i veient fotografies, quan va ser fallera major de la seua falla. No els deixem caure en l’oblit. Es tracta d’una peça elaborada en suro blanc, poliestiré extruit, resina, fusta, xapa de marqueteria i tauler de DM. La tècnica emprada en este cas és la de modelatge majoritàriament en suro blanc i poliestiré extruit amb alguns detalls realitzats en resina. També s’ha utilitzat l’empaperat, preparat de gotejat, escatat, emprimació i pintura acrílica amb acabat de vernís mat i brillant.

LOCALIZACIÓN

Sala Expos Ajuntament

L'Arquebisbe Mayoral, 1
Valencia, Valencia 46002 España

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.