Cargando Eventos

Fecha

19 July 2024

HORA

19:00

PRECIO

Gratuito

Event Series Event Series: Ruta per Orriols

Ruta per Orriols

El Monestir de San Miguel dels Reis, el cementeri romà d’Orriols, el Jardí Ermita de Sant Jeroni o l’Estadi Ciutat de València són alguns dels llocs que recorre la nova ruta turística pel barri d’Orriols. Dins del programa “Turisme de Barris”, que realitza visites turístiques debades pels barris de Patraix, el Cabanyal-Canyamelar, la Malva-rosa i Benimàmet, l’Ajuntament de València ha decidit ampliar l’oferta amb el barri d’Orriols. La Regidoria de Turisme ha desenvolupat esta ruta turística pel barri en col·laboració amb l’Associació de Veïns i Veïnes del Barri d’Orriols-Rascanya. L’itinerari, que recorre 12 llocs d’interés, té l’objectiu acostar als ciutadans la riquesa del patrimoni, fomentar la convivència entre veïnat i turistes i sensibilitzar de les oportunitats que presenta el turisme per a la conservació dels barris i per al desenvolupament econòmic.

La ruta per Orriols es desenvoluparà entre el 19 de juliol i el 30 de juliol per a tots els turistes i ciutadans que vulguen conéixer el barri. Les visites gratuïtes seran realitzades per guies oficials de turisme i s’oferiran en valencià (19 de juliol), en castellà (27 de juliol), anglés (4 d’agost) i en llengua de signes espanyola (30 d’agost).

L’itinerari proposat comença al Jardí Ermita de Sant Jeroni, l’origen del qual es remunta al 1498. Més endavant, la ruta continua per la parròquia de Sant Jeroni, situada dins d’este jardí. El tercer punt d’este itinerari s’acosta al nucli històric tradicional d’Orriols, catalogat com a bé de rellevància local (BRL). La ruta continua pel carrer de Sant Joan Bosco fins a arribar al cementeri romà d’Orriols, una necròpoli de caràcter rural situada en un monticle que va estar en ús entre els segles II i IV d. C. L’equador d’esta ruta turística es troba al Monestir de San Miguel dels Reis, una de les obres més rellevants de l’arquitectura valenciana del Renaixement. Continua per la Universitat Popular d’Orriols, situada en la part esquerra del conjunt de l’Alqueria d’Albors, la casa central de la qual constitueix el Centre Municipal de Joventut. A continuació, l’itinerari proposa una visita a la Biblioteca Municipal José María Bayarri, situada també en l’Alqueria d’Albors, per seguir cap a la parròquia de la Mare de Déu del Sagrat Cor, fundada el 1491. La ruta passa també per l’Estadi Ciutat de València -estadi de futbol de l’equip Llevant Unió Esportiva- i finalitza al Jardí d’Orriols, que s’ha convertit en el pulmó verd i la zona d’esplai i esbarjo del barri.

Per a gaudir d’este itinerari cal inscriure’s prèviament enviant un correu electrònic ací.

LOCALIZACIÓN

Orriols

Orriols
Valencia, Valencia España

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.