Cargando Eventos

Fecha

15 May 2024

HORA

19:00

PRECIO

Gratuito

Presentació del Número 500 de la revista «Saó»

Els sociòlegs Antonio Ariño i Vicent Flor, el periodista Francesc Martínez i el director de la revista Saó, Vicent Boscà, intervindran en aquest debat, que tindrà lloc en el Col·legi Major Rector Peset el pròxim dimecres, 15 de maig, a les 19 h.

L’acte estarà presentat per Carles Xavier López, director del Col·legi Major Rector Peset, i Irene Manclús, arxivera de la Universitat de València i membre del Consell de Redacció de Saó, serà l’encarregada de moderar el debat.

Saó, la revista degana de la premsa en valencià, ha publicat el seu número 500 amb una edició especial que és un homenatge a totes les persones que han fet Saó en aquests quasi quaranta-vuit anys. Segons el director de la revista, Vicent Boscà, «les persones que han fet i fem Saó, sempre hem dit que no ens agrada ser la revista degana de la premsa en valencià al nostre país, perquè un país normal hauria de tindre mitjans de comunicació en la seua llengua des de fa molts anys». L’èxit de Saó, a parer nostre, ha estat precisament el fet que hem estat capaços d’ajuntar persones que tenien ideologies diferents, però una visió valencianista de la societat, de la nostra, explica Boscà. «De fet, Saó no seria res, no hauria pogut continuar a la societat aquests quaranta-set anys sense tindre la complicitat dels centenars, dels milers de persones que han escrit a la revista o, ara, també a la pàgina web», destaca. Per això, a l’hora de preparar el Quadern del número 500 de la revista, des de Saó «vam pensar que havíem de valorar totes les persones que han fet possibles aquestes cinc-centes revistes».

En aquest sentit, la revista ha organitzat un debat per al dimecres, 15 de maig, al Col·legi Major Rector Peset, a les 19 h. En ell intervindran els sociòlegs Antonio Ariño i Vicent Flor, autors d’un dels articles del Quadern 500, on fan una radiografia exhaustiva sobre les característiques del nostre país que pot servir per a reflexionar molt dels camins que tenim al davant. A més, també participaran en el debat el director de Saó, Vicent Boscà, i el periodista Francesc Martínez, autor d’un altre dels articles del Quadern que fa una mena d’història dels primers anys de la revista, des del seu naixement.

L’entrada a l’acte és lliure fins a completar l’aforament.

LOCALIZACIÓN

C.M. Rector Peset

Forn de Sant Nicolau, 4
Valencia, Valencia 46950 España

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.