L’Associació Ciutadana i Comunicació (ACICOM) convida a la presentació del llibre «Pedagogia de la Dignitat. Camins per a una societat convivencial», una obra que convida a reflexionar sobre l’educació com a eina de transformació social. L’acte tindrà lloc el 18 de febrer, a les 19h, al saló d’actes de l’Octubre CCC de València.
La presentació comptarà amb la participació de destacats experts en educació i pedagogia, que formaran part d’una taula redona moderada per Francesc Fenollosa i Ten. Entre els participants, destaquen:
Maria Chapí: És mestra (jubilada), activista social i feminista. Prengué part activa a les primeres Escoles d’Estiu del País Valencià, així com en el Moviment de Renovació Pedagògica, Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament i la coordinadora de defensa de l’ús del valencià.
Nerea Hernaiz: És professora en el Departament de Didàctica de la Universitat de València, educadora social i treballadora amb joves en risc d’exclusió social. Ha participat en diversos projectes educatius i socials. És autora de diversos articles científics sobre competències interculturals i educació per al desenvolupament així com del llibre “Pedagogia de la Dignitat. Camins per a una societat convivencial”.
Merxe Montaner: És educadora social i psicopedagoga. Ha treballat com a animadora sociocultural, educadora social i com a mediadora pedagògica en centres educatius. És professora de l’Escola de l’Esplai “Ferran Zurriaga” d’ACPV.
Marc Candela: És coordinador d’Acció Sindical del Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV). Professor i activista social. És autor de diverses publicacions sobre educació, alfabetització i dignitat del sistema educatiu.
Carles Monclús: És professor d’Animació Sociocultural i professor universitari (jubilat). Actualment és el coordinador de l’Escola de l’Esplai “Ferran Zurriaga» d’ACPV. Autor de diverses publicacions educatives i culturals, i del llibre “Cultura, Animación y Gestión Cultural”.
Mario Viché: És mestre i pedagog. Ha treballat en diferents etapes educatives i com a professor universitari. És autor de diversos articles i llibres sobre educació, entre ells «Una escuela sociocultural» i «Pedagogia de la Dignitat. Camins per a una societat convivencial».
«Pedagogia de la Dignitat» és un llibre que explora com l’educació pot ser un motor de canvi per a construir una societat més justa i equitativa. L’obra aborda temes com la inclusió, la interculturalitat, la diversitat lingüística, la participació ciutadana i la importància de posar la dignitat de les persones al centre del procés educatiu.
La taula redona posterior a la presentació del llibre serà un espai de debat i reflexió sobre els reptes i les oportunitats de l’educació al segle XXI. Els participants compartiran les seues experiències i perspectives sobre com podem construir una educació que promoga la dignitat i el desenvolupament integral de les persones.