Cargando Eventos

Fecha

10 May 2024

HORA

19:00

PRECIO

10€

Nits Llunàtiques: Georgia O’Keeffe

Amb l’objectiu de visibilitzar l’obra de destacades dones artistes, naix el cicle de les Nits Llunàtiques, un projecte per a retornar-los el lloc que mereixen a la història de l’art. Aquesta iniciativa del col·lectiu d’artistes @tintoreras_art, se centra en explorar l’obra de creadores, els processos creatius de les quals s’entrellacen amb la natura. Amb això, es busca no sols posar en valor les seues contribucions artístiques, sinó també fomentar una apreciació més profunda de la confluència entre l’art i la natura, i en aquest context, el Jardí Botànic emergeix com l’espai idoni per a aquest propòsit. Aquest projecte sorgeix de la necessitat de donar veu a un sector que ha romàs invisibilitzat, tant en l’àmbit artístic com en el científic: el de les dones. Per molt de temps relegades a rols de muses o models, les dones artistes mereixen ser reconegudes com a subjectes creadors de discurs i com generadores de pensament crític a través de les seues valuoses propostes artístiques.

Les Nits Llunàtiques es presenta així com una excel·lent oportunitat per a recuperar i reconèixer a aquestes dones artistes, i trencar amb els estereotips i rols de gènere que han marcat èpoques passades. En explorar els processos creatius de cada artista, aquest cicle no sols busca comprendre’ls com a formes d’expressió necessàries, sinó com a impulsors d’acció i crítica enfront de la cultura hegemònica que ha dominat durant segles la història de l’art. L’estructura de l’esdeveniment consta de dues parts: en la primera, a través d’un audiovisual, ens submergirem en la vida i obra de cadascuna de les artistes seleccionades i a continuació es deixarà espai per al debat. La segona part involucrarà als i les participants en dinàmiques amb diverses tècniques plàstiques i gràfiques, dissenyades per a interioritzar el procés creatiu de casa artista. Cal destacar que no és necessari que els assistents tinguen coneixements plàstics previs per a participar en les activitats. Les sis sessions del cicle es duran a terme un divendres al mes, des de febrer fins a juny, amb horari de 19.00 a 22.00 hores, i inclouran una breu visita nocturna al Jardí Botànic.

Les artistes triades per al cicle de les Nits llunàtiques, provinents de diverses disciplines, comparteixen una connexió intrínseca entre elles. Des de Margaret Mee, il·lustradora hereua de la tradició botànica, fins a Kenojuak Ashevak, considerada una de les artistes gràfiques més celebrades del Canadà, cadascuna ha deixat una petjada inesborrable en el món de l’art. Imogen Cunningham, Tarsila do Amaral, Geòrgia O’Keeffe i Ruth Asawa també formen part d’aquest elenc de dones que van desafiar els límits imposats en la seua època i van contribuir a l’enriquiment del panorama artístic mundial, però que van ser injustament ignorades.

Les Nits Llunàtiques s’erigeix així com un espai dedicat a l’exploració i celebració de la creativitat femenina en sintonia amb la natura, revelant, en l’entorn natural del Botànic, les històries i contribucions d’aquestes dones artistes, que mereixen ser reconegudes i recordades dins del vast llenç de la història de l’art. Et convidem a submergir-te en la fascinant història d’aquestes dones artistes. Vine al Botànic a descobrir-les, reflexionar sobre el seu impacte en el món de l’art i explorar la teua pròpia creativitat en el procés.

PROGRAMA:
16 de febrer. Margaret Mee: després de la Flor dona Lua
8 de març: Imogen Cunningham
19 d’abril: Tarsila do Amaral
10 de maig: Georgia O´Keeffe
31 de maig: Ruth Asawa
14 de juny: Kenojuak Ashevak

LOCALIZACIÓN

Jardí Botànic

Quart, 80
Valencia, Valencia 46008 España

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.