Cargando Eventos

Fecha

9 July 2024

HORA

22:00

PRECIO

Gratuito

Nits de Cinema 2024: Jaws

Nits de Cinema de la UV obri les portes el 9 de juliol al Claustre del Centre Cultural La Nau de la Universitat de la València. El cicle cinematogràfic d’estiu organitzat per l’Aula de Cinema de la Universitat es durà a terme durant nou dies, a les 22 h, amb projeccions d’entrada gratuïta adreçades al públic general. Enguany s’exhibirà  una sèrie de llargmetratges sobre l’estiu al cinema que, amb el títol Sea, Sex & Sun, oferiran diverses històries ambientades en l’època estival. Pel·lícules de distints períodes, gèneres i països desfilaran per La Nau en versió original subtitulada.

La directora del Servei  de Cultura Universitària, Adela Cortijo, detalla la programació d’enguany, que s’inaugurarà amb Jaws (Tauró), el film de Steven Spielberg que va revolucionar en 1975 el cinema comercial. Aquesta cinta, connectada amb el suspens de Hitchcock amb un tauró quasi inexistent, suggerit pel famós  tema musical inquietant creat per John Williams, servirà per a obrir boca i submergir els espectadors en el plaer de gaudir-lo en pantalla gran. L’endemà, segons explica la responsable, es podrà veure Sundown (2021), del mexicà Michel Franco, amb Tim Roth i Charlotte Gainsbourg. Una pel·lícula en la qual el protagonista, una sort de Meursault perdut a Acapulco, decideix aïllar-se socialment entre el sol, la mar i l’arena.

Dijous, 11 de juliol es projectarà Conte d’été (Conte d’estiu, 1996) d’Éric Rohmer, cineasta emblemàtic de la Nouvelle Vague, forma part de la tetralogia o el cicle de les estacions –puntualitza Adela Cortijo. L’estiu és un dels períodes favorits d’aquest director –Le genou de Claire (1970), Pauline à la plage (1983)– perquè els seus personatges puguen embolicar-se en converses interminables sobre l’amor i la vida, en aquests períodes d’oci. Divendres 12 continuarà el cicle amb Été 85 (Verano del 85, 2020), és obra de François Ozon, hereu de Rohmer, que hi recrea amb nostàlgia el desig adolescent en els estius dels anys 80. Amb The long, hot summer (El llarg i càlid estiu, 1958), adaptació lliure de Martin Ritt de relats de Faulkner, que es podrà veure dissabte 13, canviarem d’estètica cap al blanc i negre –continua explicant la directora– «i ens amerarem amb la transpiració de Paul Newman, emulant la de Brando en Un tramvia anomenat desig». El diumenge 14, amb la pel·lícula Do the Right Thing (Haz lo que debas, 1989) de Spike Lee, sentirem la pujada de tensió, violència, racisme i temperatura en un barri marginal de Brooklyn. El 15 de juliol, A Bigger Splash (2015), de Lucca Guadagnino, acaba el cicle estival amb un remake o revisió estètica, temàticament intel·ligent i actualitzada, de La Piscine (1969), de Jacques Deray, –conclou la responsable. Nits de Cinema de la UV tancarà amb brillantor el 17 de juliol, amb El gabinet del doctor Caligari (1920), referent de l’expressionisme alemany que ha exercit una enorme influència en nombrosos cineastes, com ara Tim Burton o Martin Scorsese. L’exhibició  d’aquest clàssic de la història del cinema, de Robert Wiene, s’acompanyarà de música original en directe, composta i interpretada per Tránsito Sonoro, duo de música electrònica i clarinet format per Bartolomé Llorens i Alberto Trabajos.

Les projeccions de Nits de Cinema que acollirà el Claustre de La Nau del 9 al 17 de juliol començaran a les 22h., amb entrada lliure i aforament limitat. Hi haurà sessions introductòries a càrrec de crítics i professors universitaris, per a situar les claus contextuals i analítiques de cada llargmetratge.

LOCALIZACIÓN

La Nau

Universitat, 2
Valencia, Valencia 46002 España

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.