Cargando Eventos

Fecha

21 June 2024 hasta el 29 September 2024

HORA

11:00 hasta el 20:00

PRECIO

3€

L’Últim Bosc. La mort d’un ecosistema únic

La sala Hort de Tramoieres del Jardí Botànic de la Universitat de València acollirà des del 21 de juny fins al 29 de setembre la impactant exposició L’últim bosc, la mort d’un ecosistema únic del fotògraf i escriptor David Coronado Verdeguer i en la qual ha col·laborat ACOAN (Asociación de Corcheros y Arrieros de Andalucía).

Una mostra que ofereix una mirada profunda i necessària sobre la desoladora realitat dels boscos tropicals mediterranis, una joia natural que es troba en perill crític. L’autor, a través de la tècnica foto documental reflecteix l’agonia d’un ecosistema únic en el món i que igual que altres hàbitats en el planeta està col·lapsant davant els nostres ulls.

Tal com relata David Coronado, milers d’arbres moren cada any en l’únic bosc tropical mediterrani que existeix hui dia. Situat entre l’estret de Gibraltar i la costa del Sol: sureres, carrasques, alzines, pinsaps, freixes, falagueres gegants i moltes altres espècies agonitzen. Aquesta exposició documenta la realitat d’uns boscos que han donat manteniment a milers de treballadors del camp durant segles. El Parque de los Alcornocales, el Parque del Estrecho, la sierra Roja, i zones de la serra de Ronda componen un agroecosistema únic, que es veu amenaçat pel escalfament global, la contaminació i les malalties. Si es deixen morir aquests boscos, a banda del desastre ecològic que suposa, podrien buidar-se molts pobles, i seria la fi d’una forma de vida que s’ha basat en la gestió sostenible d’un ecosistema únic.

A través de les imatges i textos, l’artista ens transporta al cor d’aquests boscos amenaçats i ens convida a reflexionar sobre la seua importància ecològica i cultural. L’exposició no només documenta la devastació causada pel canvi climàtic, la contaminació i les malalties, sinó que també ens recorda la riquesa d’un ecosistema que ha estat el bressol de moltes vides i tradicions i ens fa conscients de la fragilitat dels nostres boscos i la importància de preservar-los.

T’esperem al Botànic per compartir aquest viatge visual i reflexiu que de segur et despertarà consciències.

LOCALIZACIÓN

Jardí Botànic

Quart, 80
Valencia, Valencia 46008 España

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.