Els pròxims 25 i 26 d’octubre se celebra ‘Diàlegs d’Obert València’, trobades de portes obertes a la sala Goerlich II del CCCC, emmarcades en la celebració de l’última edició d’Obert València 2024 i moderades per Boye Llorens, comissari de l’exposició ‘Miradas abiertas’. El CMCV proposa una sèrie de diàlegs entre galeristes, col·leccionistes, artistes, mitjans de comunicació i gestors culturals per a abordar el paper que exercixen els diferents agents en l’ecosistema artístic actual, el seu present i els seus reptes futurs.
El 25 d’octubre a les 18:00 hores, s’inaugura el cicle de xarrades amb ‘La passió del col·leccionista i la seua relació amb els artistes i les galeries’, a càrrec de Diego Martinez i Avelino Marín. Diego Martínez va créixer a Altea envoltat de l’esplendor bohèmia i cultural de la ciutat a on va nàixer la seua passió per l’art. Juntament amb la seua dona, Vicenta Llorens, s’ha format en el món del col·leccionisme des del local fins a acabar viatjant pel món. Durant la seua trajectòria han donat suport a jóvens artistes valencians que actualment formen part de grans col·leccions i estan representats en nombroses institucions.
Avelino Marín és col·leccionista des dels 16 anys. La seua col·lecció comença amb art antic i ha anat evolucionant amb el pas dels anys. Comprén totes les tècniques i estils, constant en l’actualitat de més de mil peces. Juntament amb l’arquitecte Javier Peña va culminar en 2003 el projecte ‘Casa para dos Coleccionistas’, a Los Alcázares (Múrcia), un lloc per a conviure amb la seua col·lecció.
La jornada continua a les 19:30 hores amb la xarrada sobre ‘La comunicació i l’art contemporani’, a càrrec dels periodistes especialitzats Salva Torres i Carlos Garsán. Esta xarrada versarà sobre el paper fonamental que exercixen els mitjans de comunicació en la difusió, interpretació i crítica de l’art actual. S’analitzarà com les plataformes mediàtiques influïxen en la percepció pública de l’art contemporani, així com el rol dels periodistes i crítics a connectar els artistes amb l’audiència i a modelar el discurs cultural.
Els ‘Diàlegs d’Obert València’ es tanquen el 26 d’octubre a les 12:00 hores amb la xarrada ‘Compromís empresarial i col·leccionisme d’art. Noves estratègies’, protagonitzada per Rosina Gómez-Baeza i Fernando Ibáñez. Rosina Gómez-Baeza ha sigut directora de la Fira d’Internacional d’Art Contemporani d’Espanya, ARCO, entre 1986 i 2006. Dissenya una estratègia que, impulsada pel sector de les arts visuals, promou la internacionalització de l’escena espanyola, la trobada entre els diferents agents, galeries, mitjans de comunicació, directors de museus i col·leccionistes, i la creació de patrimoni artístic públic i privat. Fernando Ibáñez és director general d’ÉTICA i de BIOHUB, i responsable de la seua col·lecció corporativa 18|52, que investiga en els límits d’art, ciència i salut humana. BIOHUB és una comunitat empresarial que dona suport a la investigació i desenrotllament de la biotecnologia, salut i tecnologia, connectant la creativitat artística amb la innovació científica, com a clau en el desenrotllament de noves idees i descobriments.