En l’actualitat, quasi tot el consum d’informació es fa en formats ràpids i audiovisuals, de manera que els col·lectius que busquen tindre incidència política han d’adaptar la seua comunicació a aquest context. Per a ajudar-los, l’Associació Entrepobles ha impulsat un taller gratuït de transformació social i creació de curts audiovisuals per a col·lectius des d’un posicionament crític en col·laboració amb La Cosecha Comunicación. S’emmarca en el projecte Cuidem el Planeta, finançat per l’Ajuntament de València.
El resultat han estat dos curts que es presentaran al públic aquest divendres 28 de febrer a les 18 hores en l’espai La Misti de València (av. Constitució, 256, en Els Orriols): un aborda la mobilitat de la ciutat en clau d’humor, comparant l’ocupació de l’espai públic per part dels cotxes com si es tractés d’un documental d’animals de la sabana i reflexiona sobre el protagonisme que ha tingut als pobles afectats per la DANA; un altre parla de la història de Mbaye, amb peces cedides de la seua memòria d’Àfrica, amb el fil de les migracions climàtiques. La jornada es completarà amb un intercanvi de sabers amb Maizal, col·lectivitat de recerca i creació audiovisual Del páramo a la mediterrània, que treballa al Perú i l’Equador i aportarà un enfocament sud-nord global.
L’acte està dirigit especialment als participants del grup taller ambiental, però està obert a totes les persones interessades. Han format part de l’activitat els col·lectius AAVV Castellar-l’Oliveral, AeioLuz, Acció Ecologista – Agró, Assemblea Feminista de València, Col·lectiu Sud Cacarica, El Salto, Funtun, Mundubat, Per l’Horta, València Acull i UBI-Racional (Ubicació Racional de les Energies Renovables).