Un diàleg al voltant de l’ecologisme i la crisi mediambiental a partir de dues disciplines artístiques. Visita guiada a l’exposició «Contra-petjades. Artistes ecologistes enfront de la crisi mediambiental» i posterior projecció de “Orgull d’Horta» (2020) documental dirigit per Isabel Fernández. Col·loqui amb Isabel Fernández, directora del documental, Vicent Moncholí, agricultor valencià, Chiara Sgaramella, artista i María Eugenia Rojo, comissària de l’exposició.
18.30h-19.00h: Sala Martínez Guerricabeitia. Visita guiada a l’exposició «Contra-petjades. Artistes ecologistes davant de la crisi mediambiental», amb la comissària de l’exposició, María Eugenia Rojo Mas i l’artista Chiara Sgaramella.
19.00h-20.30h: Aula Magna. Projecció de «Orgull d’Horta» (2020), documental web, amb presència d’Isabel Fernández, directora del documental, Vicent Moncholí, agricultor valencià, Chiara Sgaramella, artista i María Eugenia Rojo, comissària de l’exposició.
Orgull d’horta és un documental multiplataforma que retrata l’amenaça que representa el creixement continu de la ciutat de València sobre l’horta, el sòl agrícola que la rodeja.
L’objectiu del projecte és fer visible el conflicte pel valor i l’ús del sòl en aquest espai metropolità, declarat sistema important del patrimoni agrícola mundial per la FAO i les Nacions Unides. Un conflicte que es viu a València i que es repeteix en altres ciutats del món.
El sòl és un tresor que viu davall dels nostres peus, del qual depèn la nostra supervivència. Orgull d’horta planteja la importància de preservar el sòl agrari a les ciutats per a compensar les conseqüències de la crisi climàtica, alhora que reivindica el paper de l’agricultura com a sector estratègic per al futur i la sostenibilitat de la vida al planeta.
Orgull d’horta parla de l’agricultura en entorns urbans i de la tensió entre el creixement i la sostenibilitat.
Gratuït en inscripció per a la visita guiada: https://links.uv.es/s2LgHFM