Cargando Eventos

Fecha

24 May 2024

HORA

19:00

PRECIO

Gratuito

Any Sorolla. Perspectives i contextos

El director del Museu de Belles Arts de València, Pablo González Tornel, clausurarà el pròxim divendres 24 de maig, al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, el cicle de conferències dedicat a Sorolla realitzat amb motiu del centenari de la defunció del pintor valencià. El Comissionat de l’Any Sorolla i comissari del centenari tancarà un programa de ponències amb el qual la UV ha mostrat una part de la biografia de Sorolla allunyada de la perspectiva costumista de la platja valenciana.

La conferència de Pablo González Tornel, que porta per títol ‘Any Sorolla. Perspectives i contextos’, se celebrarà a les 19 hores, a l’Aula Magna de La Nau i l’entrada és gratuïta fins a completar l’aforament de la sala. El cicle que la Universitat de València ha dedicat a Sorolla va arrancar en abril de 2023 amb ‘Sorolla i el seu temps’, a càrrec del que va ser vicerector de Cultura, el catedràtic d’Història de l’Art de la UV, Rafael Gil Salinas.

Durant un poc més d’un any s’ha dut a terme una conferència mensual en què diferents investigadores i investigadors han mostrat una visió més àmplia de la figura de Sorolla. El públic assistent ha pogut conéixer com l’artista va començar els seus estudis acadèmics, els artistes que en aquell moment triomfaven en el context valencià, la relació amb els seus mestres i amics, o la importància que en la pintura de Sorolla va exercir la dona, l’erotisme i la mar.

El ‘Cicle Sorolla’ organitzat per l’Aula d’Arts Visuals de la Universitat, ha tractat de reivindicar l’obra d’aquest artista valencià com a punt de partida de la pintura moderna a Espanya, proporcionant, així, una imatge de país alegre i vital, estretament contrastada amb la idea d’altres artistes com Ignacio Zuloaga.

L’Aula d’Arts Visuals de la Universitat, dependent del Vicerectorat de Cultura i Societat, té com a objectiu abordar les manifestacions culturals i artístiques que es relacionen amb la imatge fixa, com ara la fotografia, la il·lustració, el dibuix, la pintura o l’street art.

LOCALIZACIÓN

La Nau

Universitat, 2
Valencia, Valencia 46002 España

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.