Cargando Eventos

Fecha

24 June 2024

HORA

22:00

PRECIO

4€

Event Series Event Series: 37 Serenates

37 Serenates

Com ve sent una tradició en aquest festival, obrirà Serenates l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València(24 de juny, 22 hores) amb la producció pròpia Sorolla que, sota la direcció d’Hilari Garcia Gázquez, estrena un espectacle de fusió d’imatges inspirades en l’obra del pintor Joaquín Sorolla i la música per al ballet Sorolla del compositor valencià Juan J. Colomer, amb videoescenes creades i sincronitzades en directe per l’alumnat de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València com a resultat del taller impartit per l’artista visual Midiclorian.

Dimarts 25 (22 hores), Capella de Ministrers, amb direcció de Carles Magraner, interpretarà Cants de la terra, una mostra del patrimoni musical valencià des de la perspectiva cultural de la música antiga i tradicional a través dels cants del poble, romanços, històries cantades, danses populars i altres que han format part de la història recent.

Dimecres 26 (22 hores), el festival acollirà el concert de la Gira 20 aniversario ‘Canciones para una urgencia’ d’una de les principals veus de la cançó d’autor a Espanya i a l’Amèrica Llatina, Marwán. Un disc recopilatori que reinterpreta amb un so més modern i evolucionat, i que presentarà en més de 60 actuacions a 10 països del món. Marwan Abu-Tahoun Recio, més conegut com a Marwán, poeta, compositor, músic i cantant, aterrarà a La Nau per a oferir un concert íntim, on conjuminarà música i literatura en un espectacle de compromís fent la màgia que li caracteritza per a convertir allò personal en universal. Marwán ha esdevingut un fenomen de l’escena musical actual i així ho demostren les seues centenars d’actuacions per a milers de persones. A més, a la seua carrera com a cantautor se li suma el seu èxit amb els seus poemaris, amb més de 200.000 exemplars venuts. Nascut a Madrid el 1979, Marwán és fill de pare palestí, ha estat nomenat ‘Músic per la Pau’ al Parlament Europeu, i en els últims mesos ha donat el seu suport, juntament amb altres personalitats de la música i la cultura, al moviment universitari contra la guerra a l’Orient Mitjà.

D’altra banda i dins de la seua línia de suport al repertori composat per dones, Serenates rebrà dijous 27 (22 hores) la participació en el festival d’Ensemble Gregal amb el teatre musical El dietari de Matilde Salvador, un espectacle per a actriu, soprano, piano, trio de corda i grup de dolçaines que ret homenatge a la creadora valenciana, i que va ser guardonat amb el Premi de Teatre en Valencià Evarist Garcia 2024 de la Diputació d’Alacant.

Divendres 28 (22 hores) serà el torn de l’Orquestra de València, un referent de la ciutat que enguany interpretarà un programa eminentment romàntic francés i txec, ple de melodisme i colorit orquestral, a càrrec del seu director, José Fabra Català, i amb el solista Jacobo Christensen al violí, a més de la col·laboració d’una selecció de joves músics de l’Orquestra Filharmònica UV. Ací es podran escoltar peces de BizetDvorák i Gounod.

En contraposició a les nits, dissabte 29 a les 12 hores, el claustre de La Nau s’omplirà de música ètnica en un concert que, amb el títol Veus per Benín, oferirà la fusió de temes actuals amb ritmes africans, interpretats per 25 alumnes de l’escola de música i dansa que la Fundació Junts per la Vida dirigeix a Abomey-Calavi (Benín), dins de la seua última gira sostenible i solidària.

Eixe mateix dia, a les 22 hores, ocuparà l’escenari l’Orfeó Universitari de València que, dirigit per Francesc Valldecabres, interpretarà l’espectacle If I am. En aquesta actuació, l’Orfeó presentarà quatre obres corals que crearan ambients i connexions ben diferents i pròpies del temps més actual a través de la força de l’americà David Lang amb If I am silent (2019); L’Stabat mater (1986) del noruec NystedtPlainscapes (2002) del letó Peteris Vasks; i el Concerto for marimba and choir (2010) de l’americà Gene Koshinski.

Els sons i el ritme de la percussió inundaran el claustre universitari diumenge 30 (22 hores) de la mà del grup Alxarq Percussió que, juntament amb la secció de percussió de la Filharmònica universitària, presentarà l’obra Drumming, de Steve Reich, en el marc del seu desé aniversari. Una peça capital del minimalisme modern dels anys 70 que es desenvolupa en quatre parts i que estarà ambientada amb una il·luminació interactiva creada i sincronitzada en directe pel Labluz de la Universitat Politècnica de València.

Dilluns, 1 de juliol, a les 22 hores, arribarà a la Universitat de València el Quintet Casulana, una iniciativa de dones músiques procedents de diferents entorns professionals de la música valenciana que, amb aquest nom, han volgut reconèixer la figura de Maddalena Casulana, una de les primeres dones compositores que va publicar en la història de la música occidental. Juntament amb el clarinetiste Daniel Labrada, presenten American Rythms, un concert de música estatunidenca amb obres d’Arlene SierraFlorence Price i John Musto.

Clourà les nits musicals al claustre l’espectacle Tango: amor desconsolat, dimarts 2 de juliol (22 hores), amb direcció i piano de Juan Esteban Cuacci, al qual s’uniran Mariel Martínez (veu), Silvina Álvarez (viola), Laura Asensio(contrabaix), i Rebeca Núñez i Mariana Otero (dansa) per a mostrar al públic una travessia poètica, un viatge romàntic a través de les embolicades sendes de l’amor.

LOCALIZACIÓN

La Nau

Universitat, 2
Valencia, Valencia 46002 España

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.