Los primeros de Europa

SALA OFF. Túria, 47

Antonio i Nieves són dos germans cordovesos (també en la vida real) que volen ser els primers d’Europa en alguna cosa, almenys una vegada en la vida. D’una competició de Baile Retro en Torremolinos, per exemple? Els dos, aspirants del sud d’Espanya, lluitaren per quedar primers del concurs en 2003 mitjançant un ball cubà, la salsa. Aquesta amalgama de regions, localismes i folklore que s’ajuntaren en el certamen europeu és l’excusa per a, des del saló de casa, reflexionar sobre la identitat local, la de la seua Còrdova natal, i la identitat europea. Una obra sobre el fracàs, sobre un sistema que ens espenta a ser millors en alguna cosa, i que també planteja si La Idea d’Europa és un lloc al que arribar o del que fugir. AU

También te puede interesar…

Regala’m esta nit

DEL DIMECRES 29/5 AL DIUMENGE 16/6
25 anys després de l’estrena de Mandíbula afilada, Albena Teatre presenta la continuació de la història.

David

DEL DIJOUS 30/5 AL DIUMENGE 2/6
Si ve firmada per Hongaresa Teatre, l’autor és Paco Zarzoso i interpreten Enric Juezas i Àngel Fígols, cal parar-li atenció a aquesta obra.

Mágica y elástica

VIERNES 24 Y SÁBADO 25/5, 19.30H. 10€
Un musical deconstruído que explora, poniendo al cuerpo en el centro, como trabajan juntos el sonido, el movimiento y la imagen.

La invasión de los bárbaros

DEL JUEVES 23 AL DOMINGO 26/5
La Sala Russafa recupera la peculiar mirada de Chema Cardeña sobre la Guerra Civil en una obra que se despide para siempre.

Infinita

DEL DIJOUS 23 AL DIUMENGE 26/5
Begoña Tena ens parla en Infinita de la llibertat de les dones per a triar el model de criança que volen.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.