IX Russafa Escènica

russafaescenica.com 

Atents a la novena edició de Russafa Escènica, que ve forta! En primer lloc, pel tema que inspira totes les propostes, polèmic i de moltíssima actualitat: Espanya. Els deu vivers —peces curtes d’investigació— i els quatre boscs —propostes llargues i tancades— tractaran assumptes com la capacitat de decisió dels ciutadans respecte al seu país a més de la presó permanent revisable, la precarietat laboral o la prostitució per evidenciar que hi ha més d’una Espanya possible. El segon gran atractiu del Russafa Escènica d’enguany és La Teta Calva, encarregada de muntar l’Hivernacle —l’obra de llarga durada— sobre el tema dels desapareguts víctimes del franquisme: Historia de una cuneta. D’altra banda, tindrem treballs firmats per dramaturgs com Iria Márquez, Juan Carlos Garés, Mirian Villaescusa, Nelo Sebastián, Jerónimo Cornelles (director artístic del festival) i la companyia El Gatopardo. Açò, pel que respecta al Russafa In, perquè enguany, vist l’èxit de la passada edició, tornen a repetir l’experiment d’expandir el festival per la resta de la ciutat en allò que han anomenat Russafa Out. Resumint, propostes de sala i de carrer de companyies nacionals i internacionals que investiguen sobre nous llenguatges escènics (Parcs) i un conjunt de sis micropropostes (5-10 mins) al Centre del Carme que els visitants poden veure traçant el seu propi recorregut (Jardí Escènic). S.M.  

También te puede interesar…

Regala’m esta nit

DEL DIMECRES 29/5 AL DIUMENGE 16/6
25 anys després de l’estrena de Mandíbula afilada, Albena Teatre presenta la continuació de la història.

David

DEL DIJOUS 30/5 AL DIUMENGE 2/6
Si ve firmada per Hongaresa Teatre, l’autor és Paco Zarzoso i interpreten Enric Juezas i Àngel Fígols, cal parar-li atenció a aquesta obra.

Mágica y elástica

VIERNES 24 Y SÁBADO 25/5, 19.30H. 10€
Un musical deconstruído que explora, poniendo al cuerpo en el centro, como trabajan juntos el sonido, el movimiento y la imagen.

La invasión de los bárbaros

DEL JUEVES 23 AL DOMINGO 26/5
La Sala Russafa recupera la peculiar mirada de Chema Cardeña sobre la Guerra Civil en una obra que se despide para siempre.

Infinita

DEL DIJOUS 23 AL DIUMENGE 26/5
Begoña Tena ens parla en Infinita de la llibertat de les dones per a triar el model de criança que volen.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.